Referat Functionarea Si Intretinerea Dispozitivelor De Intrare Ale Unui Sistem De Calcul

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 18 Aprilie 2016

Descriere Referat

Ce este o tastatura? Desigur ca stim toti. Ce sunttastele? Desigur ca stim toti. Dar sa fie asa oare? Desi pe piata din domeniuintalnim mai multe modele si tipuri de tastaturi, exista o diversitate uriasa,exista de exemplu, in cazul tastaturilor, combinatii de taste care au roluri pecare doar cei avizati le stiu. Daca pana acum doar doua-trei decenii nu aveamdecat masini de scris, iata ca acum am pasit intr-o alta lume, care normal, s-ainspirat din modelul deja avut (de exemplu modelul QUERTY al asezariitastelor), dar care a inteles definitia progresului.

Este de accea important sa ne documentam, sa neinformam si sa nu fim superficiali. Oricum, atunci cand achizitionam un sistemde calcul, exista persoane calificate, chiar si in cazul magazinelor virtuale,care ne pot oferi cea mai buna optiune, luand in calcul scopul in care vomfolosi aparatul.

Pe langa tastaturi, in magazinele de specialitateintalnim si o sumedenie de mouse-uri. Aparent, ele sunt exact le fel, arataidentic, dar nu sunt nici pe departe la fel. Aflam asadar din acest referat ceinseamna mause mecanic si mouse optic, mause tactil sau mause neconventional. De asemenea, tot din acest referat aflamsi care sunt utilitatile butoanelor, ce rol au clic-urile, fie ele simple,duble, multiple, etc. Darrotitele, ele ce rol au: ne ajuta chiar daca nu suntem informaticieni? Tot dinaceeasi categorie a dispozitivelor de iesire se numara si accesoriile, cum arfi mousepadul sau piciorusele mause-ului.

Este o adevarata industrie si inca una intr-oinepuizabila dezvoltare in acest domeniu atat de atractiv. In functie de nevoisi de preferinte, fiecare dintre noi isi poate alege mouse-ul mic sau mare, informa de masina, ursulet sau clasic, colorat sau simplu, cu laser; tastaturamica, mare; mouse pad cu masini, cu zane, cu peisaje, etc. Chiar si cel maipretentios client are de unde sa-si aleaga dispozitive pe masura dorintelor.

Extras din referat:

Modele de tastaturi

“Tastaturilecalculatoarelor pot deţine una sau mai multe din următoarele caracteristici:

  • tastaturi standard
  • tastaturi ergonomice
  • tastaturi multimedia
  • tastaturi fără fir
  • tastaturi speciale

Tastatura constă dintr-oserie de comutatoare montate într-o reţea, numită matrice a tastelor. Când seapasă o tastă, un procesor aflat în tastatură o identifică prin detectarea locaţieidin reţea. De asemenea, acesta interpretează cât timp stă tasta apăsată, şi poatetrata chiar şi tastările multiple. Interfaţa tastaturii este formată de uncircuit integrat denumit keyboard chip sau procesor al tastaturii. Unbuffer de 16 octeţi din tastatură operează asupra tastărilor rapide saumultiple, transmiţându-le sistemului succesiv.

În cele mai multe cazuri,atunci când apăsăm o tastă, contactul se face cu mici întreruperi, respectiv aparcâteva schimbări rapide închis – deschis. Acest fenomen de instabilitate verticalăa comutatorului se numeşte bounce, iar procesorul din tastatură trebuie să îl filtreze,adică să îl deosebească de o tastare repetată intenţionat de operator. Lucrul acestaeste destul de uşor de realizat deoarece întreruperile produse deinstabilitatea verticală sunt mult mai rapide decât tastările repetate cele mairapide executate de om.

Există mai multe tipuride tastaturi, însă cele mai răspândite sunt tastaturile cu 101 sau 104 taste,diferenţa între ele fiind dată, în principal, de prezenţa sau absenţa unor anumitetaste. De exemplu,tastatura 101 nu include tasta numită Windows Logo, în timp ce tastaturade tipul 104 are inclusă această tastă. De obicei tastaturile sunt conectate lacalculator printr-un fir introdus într-o mufă specială. Folosirea tastaturiloreste extrem de simplă, fiind necesar doar să apăsăm pe butoanele ei (numite"taste"), aproape la fel cum se face la maşinile de scris mecanicesau electro-mecanice.”

Descarca referat