Referat Elemente De Combinatorica In C++

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 18 Aprilie 2016

Descriere Referat

Folosind paradigma programarii procedurale si structurate, limbajul C are o multime de blocuri si functii, in timp ce limbajul C++ se bazeaza pe o paradigma a unei programari orientate pe obiecte, un program fiind vazut din aceasta perspectiva drept o multime de obiecte in permanenta interactiune.
Dar care este legatura dintre combinatorica, o ramura a matematicii, cu limbajul C++, deci cu informatica? Explicatia o gasim in acest referat intrucat combinatorica are drept obiect de studiu multimile de obiecte, in general finite, si modalitatile prin care acestea se pot combina. Astfel, exista domenii direct legate de matematica: algebra, geometria, informatica, fizica statistica. Vom vorbi de aceea despre combinatorica enumerativa, combinatorica extremala, algebrica, etc. 
In informatica, cea care intereseaza si prezentul referat, combinatorica ne ajuta sa estimam numarul elementelor anumitor multimi si vom vedea cum anume.
Primul capitol al referatului prezinta
- Structura unui program C, 
- punctele forte ale limbajului care l-au impus in elaborarea programelor, 
- functia main
- elementele necesare scrierii unor programe C++ (directiva define, atribuirea simpla, compusa, etc)
In al doilea capitol facem cunostinta cu principalele elemente de combinatorica, cu regulile ei generale (regula sumei, produsului), dar aflam si definitiile si proprietatile permutarilor, aranjamentelor si combinarilor. Tot in acest capitol ne familiarizam si cu triunghiul lui Pascal si binomul lui Newton, precum si cu notiuni specifice intre care este esential sa facem diferenta: coeficientul unui termen al dezvoltarii si cel binomial. Ultima parte a capitolului analizeaza metoda de calcul a unor sume cu combinari

Extras din referat:
“Structura unui program C 
Un limbaj de programare reprezintă o interfaţă între problema de rezolvat şi programul de rezolvare.
Limbajul de programare, prin specificarea unor acţiuni care trebuie executate eficient este apropiat de maşină. Pe de altă parte, el trebuie să fie apropiat de problema de rezolvat, astfel încât soluţia problemei să fie exprimată direct şi concis.
Trecerea de la specificarea problemei la program nu este directă, ci presupune parcurgerea mai multor etape:
analiza şi abstractizarea problemei. In această etapă se identifică obiectele implicate în rezolvare şi acţiunile de transformare corespunzătoare. Ca rezultat al acestei etape se crează un univers abstract al problemei (UP), care evidenţiază o mulţime de tipuri de obiecte, relaţiile dintre acestea şi restricţiile de prelucrare necesare rezolvării problemei.
Găsirea metodei de rezolvare acceptabile, precizând operatorii de prelucrare a obiectelor din UP.
Elaborarea algoritmului de rezolvare
Codificarea algoritmului
Limbajul C s-a impus în elaborarea programelor datorită:
uşurinţei de reprezentare a obiectelor cu caracter nenumeric
capacităţii de reprezentare a obiectelor dinamice
capacităţii de exploatare a caracteristicilor maşinii de calcul pentru controlul strict al performanţelor programului
asigurării unei interfeţe transparente cu sistemul de operare al maşinii utilizate.”

Descarca referat