Referat Dispozitive De Iesire

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 19 Mai 2015

Descriere Referat

    Foarte multe dispozitive pot fi conectate la calculator: de intrare, de iesire sau de intrare-iesire, cele de iesire constituind tema acesti referat. Primul capitol din cele trei ne familiarizeaza cu notiunea de PC, prin prezentarea elementelor componente: procesorul (fara de care nu poate functiona niciun calculator), memoria (de tip RAM si ROM) si placa de baza (pe ea sunt instalate componentele, ea avand si rolul de a regla si de a transmite tensiune procesorului si componentelor instalate). Apoi, in al doilea capitol sunt analizate dispozitivele periferice de intrare (tastatura, mouse, scanner, microfon, camera video) si cele de iesire (monitor, imprimanta, plotter, videoproiector, imprimanta), urmand ca ultimul capitol sa fie dedicat expres celor de iesire. Sunt analizate diferitele tipuri de monitoare, CRT sau LCD, ecranele cu nano-emisie, dar si diferitele tipuri de imprimante si posibilele lor functii. In final, alaturi de concluzii si de bibliografie, o sectiune aparte este acordata normelor de protectie a muncii.

    Monitorul serveste vizualizarii rapide a informatiilor (oferite sub forma de imagini sau text), este esentiala in interfata cu utilizatorul si are drept principale trasaturi claritatatea imaginii (cine nu-si doreste o imagine clara, indiferent ca este vorba de televizor, laptop, notebook, etc!), numarul de culori, nivelul de radiatii, etc.
Daca pana nu demult nu existau decat monitoare CRT, iata ca in ultimul timp ne putem bucura de o noua inventie, cele LCD, acestea avand o tehnologie care se bazeaza pe cristale lichide, dar cu o rezolutie mai slaba decat cele monitoarele CRT.

    Imprimantele sunt cele care ne ajuta sa tiparim informatiile, sa le scoatem din calculator pe hartie. Si in cazul lor progresul tehnologiei este mai mult decat evident, iar caracteristicile care se incearca mereu a fi imbunatatite sunt viteza de tiparire, calculata in numar de pagini pe minut si rezolutia.
Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-informatica

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Tehnici de transmitere a datelor Liceu 10 28 14
Ciclul de viata al unui laptop Liceu 10 26 14
Referat instalarea si configurarea unui router Liceu 10 25 14
Retea pppoe Facultate 10 31 16
Configurarea placii de retea Liceu 10 17 8
Mentenanta retelelor de date Liceu 10 36 16
Dispozitive de afisare video Liceu 10 38 11
Tehnologiile ethernet Liceu 10 28 14
Fitness Liceu 10 20 14
Nfts versus fat Liceu 10 33 14