Referat Dispozitive De Afisare Video

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 19 Mai 2015

Descriere Referat

    Vizualul este cel care domina aproape intreaga noastra viata. El este mijlocul principal de comunicare umana. Daca ne gandim la progresul stiintei, abia acum, in secolul XXI incep sa apara tot mai des si sa fie folosite audio-book-urile. Astfel, imaginile, calea vizuala a fost cea mai folosita pentru transmiterea oricarui tip de informatie. Prin interfata video (format din placa video si monitor ) utilizatorul primeste informatiile.

    Prezentul referat analizeaza aceste doua componente de baza, rolul si functiile pe care le indeplinesc ele. Astfel, placa video se contituie dintr-un sistem de circuite care sunt responsabile cuprelucrarile finale ale informatiei care apare pe monitor, in acelasi timp oferind monitorului comenzile de afisare necesare.
Aceste comenzi pe care le creaza placa video vizeaza informatia de culoare a fiecarui pixel si semnalele de sincronizare a derularii pixelilor (atât pe orizontala cat si pe verticala – Horizontal Sync, respectiv Vertical Sync).

    Memoria video este cea care detine informatia pentru a putea fi afisate datele pe ecranul monitorului, dar de asemenea ea ea poate stoca alte caracteristici ale imaginii precum informatii despre fonturi, texturi, etc.

    In ceea ce priveste monitorul, el este responsabil pentru afisarea informatiei pe care o genereaza calculatorul, prin intermediul placii video. Daca pana nu demult nu erau decat monitoare de tip digital, iata ca acum ne putem bucura de monitoare analogice. Dar diversitatea lor este in continua crestere si intalnim monitoare cu masca de umbrire, cu grila de apertura, cu tuburi catodice conventionale sau cu afisare pe ecran plat, etc.
Descarca referat