Referat Configurarea Unitatii Centrale In Functie De Utilizarea Acesteia

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Pentru a putea configura o unitate centrala este necesara achizitia catorva informatii despre procesoare grafice, despre calculator si componenetele acestuia. Un calculator este constituit din unitate centrala si din mai multe dispozitive periferice. Indiferent daca este montata intr-o carcasa verticala sau prizontala, unitatea centrala cuprinde o placa de baza, un microprocesor, memria RAM si ROM, dispozitive de memorare externa, dispozitive interne suplimentare, o sursa de alimentare si porturi paralele. Din categoria dispozitivelor periferice putem mentiona tastatura, mouse-ul si monitorul, dar si scanner-ul sau fax-ul.

    Performantele calculatoarelor actuale sunt extraordinare, incredibile chiar pentru doar cateva decenii de la crearea domeniului informaticii. Dioda cu vid a fost cea care a deschis drumul, ea putand fi ulterior asimilata unui comutator. Acest dispozitiv au stat la baza unuia dintre primele calculatoare, Colossus. Intrucat dioda consuma foarte multa caldura, componentele defectandu-se din acest motiv foarte des, s-a inventat tranzistorul semiconductor, un dispozitiv mic, cat un bob de fasole, care nu genera decat foarte putina caldura. Au aparut apoi tranzistorii pe baza de siliciu si odata cu ei, in 1954, a fost creat si primul calculator de serie, modelul numit 650.

    Despre primele modele de calculatoare si circuitele integrate, despre structura calculatoarelor, dar si despre cum se configureaza practic o unitate tip procesor video-multimedia aflam din lecturarea celor patru capitole ale acestui referat.
Descarca referat