Referat Companie De Electricitate

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Nu exista domeniu in care sa nu fie implicat calculatorul: scriem temele la el, il folosim pentru a ne informa, pentru a ne juca, pentru a lectura ziare si carti, pentru a face cumparaturi, pentru a tine corespondenta, pentru a socializa, pentru a tine contabilitatea, etc. 

    Nu exista societate comerciala care sa-si poate tine activitatea fara a detine macar un calculator. Nu puteam spune ca aceasta nou tehnologie ne-a invadat viata, dar putem afirma cu siguranta ca ne-am lasat prinsi de capcana noilor tendinte si ne bucuram de fiecare nou laptop achizitionat, de fiecare noua aplicatie pe care o putem efectua.

    In cazul referatului nostru, vom folosi calculatorul, mai precis sistemele de gestiune a bazelor de date, aceste sisteme care permit stocarea si prelucrarea datelor, indiferent de cat de mare e volumul lor, in cadrul unei companii de electricitate. Baza de date va fi reprezentata de datele introduse care sunt prelucrate, in timp ce gesiunea va viza demersul de memorare si de prelucrare a datelor.

    Sistemul de gestiune al bazelor de date folosit in proiectul de fata este FoxPro 9.0, comenzile sale fiind foarte usor de accesat. Aplicatia creata permite introducerea datelor abonatului (nume, prenume, adresa, cod numeric persona, numarul contractului incheiat cu compania de electricitate, tipul de abonament), avand desigur si posibilitatea de a modifica ulterior datele introduse, de a adauga informatii noi referitoare la efectuarea platilor si de a elibera chitanta in urma efectuarii platii abonamentului.
Descarca referat