Referat Bradul

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 21 Iunie 2016

Descriere Referat

        Ne place tuturor pentru ca il asociem cu iarna, cu sarbatorile de Craciun cand stam cu prietenii si familia si deschidem cadourile in jurul bradului. Spiritul ecologist, dar mai ales realitatea concreta care arata efectul absolut dezastruos al defrisarilor necontrolate ne face sa apelam la bradutul mic, artificial, la sprayuri sau parfumuri cu miros de brad, el neputand lipsi din peisajul Craciunului.
        Dincolo de mirosul splendid, proaspat, care invaluie plamanii intr-un parfum de poveste, bradul a fost  si este in continuare folosit ca leac natural, ca tratament pentru tot soiul de afectiuni. De exemplu, scoarta era folosita de locuitorii Americii de Nord pentru calmarea durerii in cazul taieturilor, in timp de rasina era folosita pentru vindecarea racelilor, pentru calmarea tusei. Tot de la brad sunt folositi mugurii, care ajuta la vindecarea durerilor in piept, ramurelele de brad care ajuta in problemele intestinale, functionand ca un laxative natural, etc.
        In tara noastra sunt intinse suprafete cu paduri de brad iar caracteristicile lor sunt analizate in acest proiect, in cele patru capitole ale sale: generalitati, specii de brad, fitoterapie si balneofitoterapie si daunatorii bradului.

Extras din referat:

        “Apiterapie
  Secretiile glandelor nectarifere ale acestor arbori, fiind colectate de catre albine, sunt valorificate de catre apiterapie. Mierea de brad si de molid, ca si aceea care provine de la alte conifere (pin, jep, larice), nu este produsa in mod direct de catre albine, ci de insectele producatoare de asa-zisa mana. Aceasta mana este depusa pe ramuri si pe ace sub forma unor substante compacte dulci, care sunt recoltate ulterior de catre albine.
        Mierea de mana de conifere contine: monoglucide (glucoza, fructoza), uleiuri eterice, rasini, terebentina, inhibina, enzime, saruri minerale. Produsul apicol prezinta proprietati antiseptice si antiinflamatorii, atat pentru aparatul respirator cat si pentru cel urinar. Mierea de conifere stimuleaza de asemenea diureza si este laxativa.
        Apiterapia, recomanda in mod special mierea de brad sau de molid, in bronsita. Se mai utilizeaza cu rezultate bune, in diferite infectii ale cailor respiratorii si ale aparatului urinar. Acest sortiment de miere, este de asemenea, de mare folos atunci cand se foloseste ca indulcitor natural al ceaiurilor pectorale. Luat in apa calda sau in ceaiuri oficinale specifice, acest produs apicol ajuta la combaterea constipatiei.
        In Europa si in Romania, bradul argintiu (Abies concolor) apare doar ca exotism (se cultiva). Florei spontane a Romaniei ii apartine doar o singura specie de brad: Abies alba.”
Descarca referat