Referat Producerea Curentului Electric

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 08 Aprilie 2019

Descriere Referat

Nume: Dohr Egon

Scoala: Liceul Teoretic "Mihai Veliciu"

Localitate: Chisineu-Cris

Judet: Arad


Deplasarea dirijată a sarcinilor electrice se numeşte curent electric. Curentul electric estecaracterizat de două mărimi fizice:

Intensitatea curentuluielectric face referire la cantitatea de sarcină electrică într-o perioadă detimp. Intensitatea curentului se masoară în amperi.

Densitateacurentului electric care se masoară în amperi pe metru pătrat.

       Există două feluri de current: curent continuu care reprezintă mişcarea sarcinilor într-un singur sens,iar daca deplasarea alternează se numeşte curent alternativ.

Oamenii de mi de aniau trăit fără curent electric asta ar putea păcăli oamenii ca si acum putemtrăi fara el, dar acest lucru este fals. În ziua de azi curentul electric adevenit atât de răspândit încât oamenii nici nu ar putea trăi fără el. Înafarăde tehnologiile noi cu care ne putem pierde timpul mai există o mare gamă delucruri care ar dispărea

fără curentulelectric. Curentul electric a devenit atât de folosit

astfel încât o mareparte din populație și-ar pierde locul de muncă dacă nu ar mai exista curentelectric. Industria din ziua de azi funcționează cu curent electric, iar dacăcurentul ar dispărea atunci fabricarea vehiculelor, electrocasnicelor,aparatelor de telecomunicare, etc ar inceta să mai existe. În primul rândaceste lucruri sunt strict necesare in viața cotideana și omul nu ar știi ce săse facă fără ele. Fără curent fermele automate nu ar mai putea funcționașilumea ar rămâne fără mâncare si fără loc unde a păstra mâncarea care sestrică. În concluzie fără curent electric oamenii ar suferii daune serioaseceea ce face curentul electric sa fie un factor foarte important in viațaoameniilor.

    

    Centrale nucleare

 

Prima metodă de producere a curentului din acest referat suntcentralele nucleare sau centrale atomo-electrice. Centralelenucleare reprezinta o metodă nouă de producere a curentului si este de asemeneauna destul de riscantă si periculoasă.


    Eoliane

 

Energiaeoliană este de fapt    energia vântului,o formă de energie ce nu are limită. Acum mult timp în urma energia vântuluiera transformată în energie mecanică. Ea a fost folosită ca mijloc de propulsiepe apă iar mai târziu a început să fie folosită pentru morile de vânt care aufost folosite pentru măcinarea grăuntelor, tăierea buștenilor si la altetreburi importante oamenilor.


    Hidrocentrale

 

Hidrocentralele sunt centrale electrice folositepentru transformarea energiei mecanice în energie electrică. Teoretic șihidrocentralele funcționează ca centralele nucleare, termoelectrice șieolienele .


    Riscurile producerii curentului

 

       Deșinu este ceva foarte periculos, producerea curentului electric poate distrugenatura în unele măsuri. Dar ceea ce dăunează cu adevărat sunt centralelenucleare si termoelectrice. Aceste central funcționează pe bază de căldură. Înprimul rând ele oferă caldură naturii ce poate grăbi procesul de încălzireglobal. Pe lângă asta ele poluează natura emitând gaze si dioxid de carbon.


Descarca referat
 • Specificatii Referat Producerea Curentului Electric :

  • Tema: Producerea Curentului Electric
  • Tip de fisier: docx
  • Numar de pagini: 16 pagini
  • Nivel: Liceu
  • Descarcari: 3 descarcari
  • Accesari: 145 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: Gratis
  • Pret aproximativ in lei: 0 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: curent electric, producere curent electric, producerea, ,

Mai multe referate din categoria referate-fizica

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Cristalele Liceu 10 28 8
Descoperirea neutonului Liceu 10 1 1
Curentul alternativ Liceu 10 16 10
Aparate de masura digitale Liceu 10 13 14
Producerea curentului electric Liceu 10 16 0