Referat Cristalele

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 08 Iunie 2016

Descriere Referat

Extras din referat:

Proprietatile optice ale cristalelor:
Ele reprezintă rezultatul modificărilor pe care le suferă radiaţiile luminoase la impactul cu cristalele, al fenomenelor optice ce se desfăşoară în mediile fizice cristalizate şi amorfe (reflexie, refracţie, absorbţie). 
Proprietăţile optice se pot clasifica, după modul în care se efectuează observarea lor, în macroscopice şi microscopice. 
Proprietăţile optice macroscopice (numite şi aparente sau de suprafaţă) pot fi observate cu ochiul liber şi sunt folosite la caracterizarea descriptivă a mineralelor. 
Cele mai importante sunt culoarea, urma, luciul, transparenţa, luminiscenţa, asterismul.
In cadrul lor s-au separat, în funcţie de factorii care le generează, mai multe tipuri de culori (idiocromatice, allocromatice, pseudocromatice), de luciu (metalic, adamantin, sticlos, gras, sidefos, mătăsos) sau de luminiscenţă (fotoluminiscenţă, termoluminiscenţă, triboluminiscenţă, catodoluminiscenţă).
Proprietăţile optice microscopice se divid, după modul lor de examinare, în proprietăţi observabile în lumină transmisă şi în lumină reflectată.
Primele se subdivid în proprietăţi determinabile în lumină naturală, în lumină polarizată paralelă, în lumină dublu polarizată şi în lumină polarizată convergentă. 
Pe baza proprietăţilor optice, cristalele se pot împărţi în izotrope şi anizotrope iar cele anizotrope în uniaxe şi biaxe, în pozitive şi negative – categorii deosebit de sugestive în determinarea lor.

Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-fizica

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Descoperirea neutonului Liceu 10 1 1
Cristalele Liceu 10 28 8
Curentul alternativ Liceu 10 16 10
Producerea curentului electric Liceu 10 16 0
Aparate de masura digitale Liceu 10 13 14