Referat Aparate De Masura Digitale

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Dezvoltarea tehnicii de calcul si a dispozitivelor de automatizare au dus la aparitia si ulterior la dezvoltarea aparatelor de masura. Dispozitivul de masurat, elementele de prelucrare a semnalelor, traductorul, elementele de referinta, dar si elementele auxiliare sunt parti componente ale acestor aparate, ele toate putand fi atat interioare cat si exterioare, in acest ultim caz purtand denumirea de accesorii.

    In functie de marimea electrica masurata, de principiul de functionare, diferitele aparate de masura au cunoscut o dezvoltare rapidă prezentand o gamă extrem de variată, fiecare avand multiple avantaje printre care : erorile subiective de citire sunt eliminate, aparatele digitale sunt superioare celor analogice, prin mijloacele tehnicii de calcul poate prelucra, transmite si inregistra informatii rezultate din procesul de masurare.

    Referitor la metodele de masurare, acestea difera in functie de caracterul masurarii in timp (metode de masurare statice si dinamice), de modul de obtinere a rezultatelor masurarii (metode directe, indirecte sau combinate).
Ultima parte a proiectului descrie masurile de precautie in laboratoarele scolii, dar si normele de protectie a muncii pe care toti elevii trebuie sa le cunoasca.
Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-fizica

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Descoperirea neutonului Liceu 10 1 1
Aparate de masura digitale Liceu 10 13 14
Producerea curentului electric Liceu 10 16 0
Cristalele Liceu 10 28 8
Curentul alternativ Liceu 10 16 10