Referat Tehnici De Promovare A Vanzarilor Folosite Pentru Promovarea Ofertei Proprii

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 30 Aprilie 2016

Descriere Referat

    Din pacate nu este suficient sa avem cel mai bun produs pe piata. Intotdeauna, in orice domeniu, exista o concurenta, loiala sau mai putin loiala. Pe de alta parte, modul in care ne promovam produsul poate fi decisiv in ceea ce priveste succesul afacerii. Dintre cele mai frecvente tehnici de promovare a produselor mentionam reducerile de preturi, cadourile, jocurile si concursurile, dar si operatiuni diverse de incercare gratuita, publicitatea la locul vanzarii, etc. Fiecare din aceste posibilitati au mai multe variante si din nou este la alegerea managerului, a specialistilor sai in marketing, sa o aleaga pe cea care este cea mai potrivita pentru tipul lor de consumatori.
    Specialistii in marketing, in psihologia vanzarii au descoperit tehnici prin care clientii pot fi determinati, in mod constient sau nu, sa ne cumpere produsul. Chiar si noi, simpli consumatori, avem produsele noastre preferate, firmele de la care cumparam mereu un anumit produs. Ne-am gandit vreodata care sunt criteriile dupa care alegem mereu acelasi tip de smantana, de exemplu? Este vorba de calitate, de pret, de ambalaj, de recomandarea prietenilor? Ce anume face ca un client sa fie multumit de produsul cumparat in asa fel incat sa-l cumpere mereu ?
    Care sa fie oare tehnica de promovare cea mai eficienta, sigura 100%, care sa asigure vanzarea produselor? Exista asa ceva sau tine totul de noroc? La aceste intrebari, dar si la multe altele gasim raspunsul in paginile acestui referat.
    Referatul de fata estestructurat in trei capitole si este insotit de o prezentare in Power Point cu 14 slide-uri.

    Extras din referat:

    “Datorită transformărilor social-economice profunde pe care le cunoaşte societatea actuală, precum şi evoluţiei spectaculoase a unui mediu din ce în ce mai dinamic, o organizaţie caută să găsească noi soluţii pentru a-şi câştiga o poziţie privilegiată în cadrul unei pieţe de referinţă. În acelaşi timp, consumatorii devin tot mai exigenţi şi mai doritori de a avea produse şi servicii de calitate, care să le ofere o satisfacţie maximă.
    Consumatorii sunt mai bine informaţi şi beneficiază de avantajul tehnicilor de comunicare utilizate de către anunţători. Deşi publicitatea este una dintre cele mai cunoscute tehnici de comunicare, în ultimii ani organizaţiile se orientează din ce în ce mai mult spre utilizarea promovării vânzărilor, relaţiile publice, forţa de vânzare, marketingul direct, comunicarea prin eveniment, tocmai din dorinţa de a “atinge” cât mai eficient diferite categorii de public.
    Competiţia devine pe zi ce trece mai puternică, solicitând competitorilor o atitudine proactivă, capabilă să le confere o poziţie stabilă pe piaţă, dar şi în “mintea” consumatorilor. De aceea, noţiunea de poziţionare a produselor/serviciilor capătă noi semnificaţii, astfel încât şi tehnicile de comunicare alese de către organizaţie trebuie să reflecte poziţionarea dorită de către anunţător. Dar, cel mai important va fi pentru reuşita mesajului transmis, ca această poziţionare aleasă să fie comunicată publicului ţintit în aşa fel încât poziţionarea din perspectiva consumatorului să coincidă cu poziţionarea din perspectiva producătorului.     Datorită acestor aspecte, o organizaţie conştientă de importanţa comunicării, în general, şi de marketing, în special, va depune toate eforturile pentru a comunica cu mediul său extern cât mai eficient. Acest lucru nu poate fi înfăptuit fără o comunicare în marketing.”

Descarca referat