Referat Surse De Finantare A Intreprinderii

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 02 Mai 2016

Descriere Referat

        Referatul de fata este structurat in trei capitole si este insotit de o sinteza in Power  Point de 19 slide-uri. Primul capitol teoretizeaza cateva concepte despre finantele intreprinderii si mentioneaza principalele lor functii: cea de rapartitie si de control. Al doilea capitol trateaza problematica surselor de finantare. Vorbim despre surse de finantare proprii, dar si despre cele straine. De asemenea, nu putem sa nu luam spre analiza finantarea nerambursabila, o sursa de fonduri deloc de neglijat datorita consistentei sumelor de bani oferite pentru proiecte viabile.
Intreg sistemul financiar are la baza fondurile banesti obtinute de la agentii economici, de la intreprinderi, de la toate formele de organizatii. Finantele intreprinderii, cele care constituie tema proiectului nostru, sunt o ramura a stiintei financiare. Scopurile finale ale oricarei afaceri, ale oricarui organism sunt satisfacerea nevoilor consumatorilor, ale clientilor, o raspundere prompa si eficienta la cerea pietei si obtinerea de profituri substantiale, profituri cat mai mari.
Orice economie moderna are drept fundatie mai multe subsisteme, fiecare cu fondurile lor si cu destinatiile specifice. Ne referim la finantele intreprinderilor, la bugetul statului, la asigurarile sociale, dar si la relatii de credit. Majoritatea covarsitoare a fondurilor economiei nationale provin din veniturile provenite din aceste subsisteme.
Intreprinderea poate fi vazuta ca un agent economic format din 4 laturi care-i dau o stabilitate deosebita: latura economica, financiara, statala si sociala. La randul lor, agentii economici sunt si ei divizati in furnizori, clienti, salariati si manageri sau actionari, asociati si creditori. Intre toti acestia se stabilesc rapoarte pentru ca ei interactioneaza in cadrul activitatilor intreprinderii la nivel economic, financiar si social.

    Extras din referat:

        “Ţinând cont de stadiul actual de dezvoltare al României şi de tranziţia la economia de piaţă se impun a fi luate unele măsuri de perfecţionare a finanţelor întreprinderii precum : 
continuarea înlăturării caracterului centralizat al finanţelor
instituirea unor pârghii financiare
renunţarea la cele vechi
îmbunătăţirea mecanismelor de formare şi gestionare a capitalului
accelerarea circuitului fondului
folosirea unor metodologii adecvate de stabilire a necesarului de fonduri, a rezultatului financiar şi de analiză financiară
stimularea sau restrângerea de către stat a unor activităţi şi reorientarea altora
creşterea rolului creditelor şi dobânzilor în finanţarea activităţii economice
aplicarea unor metode corespunzătoare de amortizare a activelor fixe în raport cu specificul acestora
înlăturarea blocajului financiar la nivelul firmei şi instituirea unor forme rapide de decontare şi de plăţi
        Finanţele întreprinderii trebuie să contribuie la consolidarea economiei de piaţă, a dezvoltării proprietăţii private, la o mai bună gestionare a patrimoniului, asigurarea unui circuit eficient al capitalurilor, la armonizarea tutror intereselor, la promovarea progresului tehnic şi la creşterea calităţii produselor în vederea unei participări eficiente la circuitul mondial al bunurilor şi valorilor.”

Descarca referat