Referat Studiu Comparativ Privind Produsele Si Serviciile Oferite De Institutiile De Credit Din Romania

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 23 Iunie 2016

Descriere Referat

        Un aspect esential al economiilor de piata este ca diferite firme opereaza si concureaza pe aceeasi piata, care are aceiasi consumatori. In cazul bancilor, acest lucru da clientilor posibilitatea sa aleaga banca cu care vor face afaceri, de unde vor credita sume, unde vor depune etc . In cele din urma , raman pe piata bancile care servesc cel mai bine necesitatile pietei, deci ale clientilor .
        Dupa 1990, sistemul bancar a devenit cel mai fragil mecanism al unei economii, în sensul ca el resimte cel mai puternic socurile induse în economie. Sistemul bancar românesc, desi afectat de falimentul câtorva banci private, s-a dovedit a avea o evolutie deosenita, prestatia Bancii Nationale influentand hotarator atat bancile comerciale cat si evolutia economiei în ansamblu.
        Despre produsele si serviciile oferite de banci discutam asadar in acest proiect structurat in trei capitole, completate de o prezentare in Power Point cu 9 slideuri

Extras din referat:

        "Finanţare în baza contractului de economisire-creditare se referă la creditul cu dobândă  fixă  obţinut de  către  client în  condiţiile  prevăzute   în   contractul   de economisire-creditare.
        Contract de economisire şi creditare în sistem colectiv pentru domeniul locativ, reprezintă angajamentul părţilor în baza căruia clientul se obligă să economisească o sumă reprezentând suma minimă de economisire, iar banca de economisire şi creditare în domeniul locativ se obligă, dacă toate condiţiile de repartizare a creditului sunt îndeplinite, să acorde un credit cu dobândă fixă destinat unor activităţi în domeniul locativ, care reprezintă diferenţa dintre suma totală contractată şi suma economisită incluzând dobânzile şi primele acordate clientului.
        Finanţare intermediară - creditul cu dobânda pieţei acordat clientului care a acumulat suma minimă de economisire stabilită prin contractul de economisire-creditare, dar nu îndeplineşte celelalte condiţii prevăzute în contractul de economisire-creditare; acest credit, la care se achită doar dobânda, se transformă în credit cu dobândă fixă în momentul îndeplinirii tuturor condiţiilor prevăzute în contractul de economisire-creditare.
        Finanţare anticipată - creditul cu dobânda pieţei acordat clientului care nu a acumulat încă suma minimă de economisire stabilită de banca de economisire şi creditare în domeniul locativ prin contractul de economisire-creditare; acest credit, la care se achită doar dobânda, se transformă în credit cu dobândă fixă în momentul îndeplinirii tuturor condiţiilor de repartizare prevăzute în contractul de economisire-creditare;"
Descarca referat