Referat Studiul Activitatii Economice La Sc Cosmetic Srl

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Aproape ca nu mai exista persoana care sa nu profite de beneficiile produselor cosmetice. Acestea sunt destinate tuturor categoriilor de varsta, barbati si femei deopotriva. 

    Daca pana acum cateva decenii samponul era un lux, acum nu stim pe care sa-l alegem, caci sunt extrem de multe sortimente, fiecare cu mirosul lui deosebit, fiecare cu proprietatile sale specifice. Intalnim de pilda sampon dermato-cosmetic sau doar cosmetic, sampon impotriva caderii parului, impotriva matretii, pentru stralucirea parului, pentru volum, pentru par uscat, deteriorat sau subtire, pentru par gras, pentru intretinerea parului vopsit, pentru par buclat, etc. 

    Toate aceste tipuri de sampon sunt dublate de tot atatea tipuri de balsam pentru par si de masti pentru par, acestea fiind si ele de foarte multe feluri: cu aplicare pe parul ud, pe par uscat, necesitand sau nu clatirea ulterioara, etc.

    Pentru a avea o piele sanatoasa, fina si catifelata nu este suficienta curatirea ei. 

    Din cele mai vechi timpuri s-a apelat la trucuri stiute de cei mai intelepti locuitori ai satelor si s-au creat produse naturale pentru intretinerea, dar si pentru infrumusetarea sau chiar modificarea aspectului fizic. In societatea moderna aceste lotiuni au fost inclouite cu variate produsele cosmetice: pentru igiena, produse de parfumerie (cine nu este fascinat de un miros persistent de parfum, fie el floral, fructat, cu vanilie, fresh, etc) sau articole de toaleta. 

    Toate aceste produse cosmetice ocupa un loc tot mai extins si mai semnificativ pe rafturile supermarketurilor.
In tara noastra exista cateva intreprinderi care fabrica produse cosmetice, dar pe piata gasim foarte multe astfel de produse importate, calitatea si pretul lor variind in primul rand in functie de materia prima folosita, din regnul mineral, animal sau vegetal.
Descarca referat