Referat Rolul Creditelor Bancare In Finantarea Unei Afaceri

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 06 Iunie 2016

Descriere Referat

        Impreuna cu o prezentare in Power Point de 10 slideuri, referatul analizeaza rolul creditelor in finantarea  unei afaceri, stiut fiind faptul ca in conditiile economiei de piata, intreprinderile au nevoie de resurse majore pentru asigurarea continuitatii activitatii economice, finantarea unor proiecte de dezvoltare si investitii etc. In cele doua capitole ale proiectului sunt prezentate tipurile de credite, importanta lor, modul in care sunt inregistrate ele in firma, exemplificand practic, in cadrul studiului de caz, efectuat pe o societate comerciala care are drept obiect de activitate extractia si prelucrarea rocilor naturale, o firma cu peste 20 ani de activitate.

Extras din referat:

        "Creditele pentru investitii apar ca resursa temporara de finantare intrucat realizarea de investitii necesita resurse care depasesc nivelul celor proprii, la care, in unele cazuri(societati cu capital fie public, fie public si privat, se adauga alocatii bugetare. In acest context, pentru completarea resurselor, societatile comerciale recurg la credite pentru investitii. Acestea sunt destinate finantarii cheltuielilor prevazute in proiectele de investitii aprobate pentru:
-         realizarea de noi obiective si/sau capacitati de productie;
-        dezvoltarea, modernizarea si/sau retehnologizarea capacitatilor de productie;
-         asigurarea utilitatilor necesare functionarii obiectivelor si capacitatilor noi sau existente;
-         cumpararea de active imobilizate(corporale si necorporale);
-         cumpararea de materiale pentru investitii;
-         alte cheltuieli de investitii.
Creditele pentru investitii finanteaza nevoile de resurse ale societatii comerciale solicitatoare in proportie de cel mult 85%.  Acestea sunt credite pe termen mediu (numai pentru investitiile mici) si lung (regula generala)."
Descarca referat