Referat Planul De Afaceri La O Firma De Reciclare A Deseurilor Din Plastic

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 22 Ianuarie 2016

Descriere Referat

Extras din document

    Prezentul plan de afaceri va reprezenta un suport pentru înregistrarea întreprinderii “ProPLAST” SRL, planificerea afacerii de Colectare şi Reciclare a deşeurilor din plastic precum şi atragerea investiţiilor şi realizarea în practică a ideei de afaceri. 
Scopul acestui plan constă în argumentarea economică a afacerii date pentru a defini strategia de dezvoltare şi pentru a organiza cât mai eficient fondarea şi evoluţia economică a întreprinderii “ProPLAST” SRL.
 Sarcina întreprinderii “ProPLAST” SRL este de a dezvolta un sistem bine organizat de colectare a deşeurilor din plastic şi de a crea unui mediu ecologic pur.
Inexistenţa unui sistem ecologic bine organizat de colectare a deşeurilor din plastic în R. Moldova deschide o nişă neexploatată încă pe piaţă – Colectarea şi Reciclarea Deşeurilor din Plastic.
Piaţa deşeurilor din plastic este aproape inexistentă la noi, majoritatea producătorilor de mase plastice abia aşteptând să vină cineva să-i scape de povara deşeurilor, pentru care plătesc companiile de salubrizare să le transporte la gropile de gunoi. De asemenea, deşeurile de ambalaje şi unele obiecte din plastic, precum scaunele şi mesele din plastic, dar şi alte tipuri de mobilier din acest material, ocupă un spaţiu mare de depozitare, care ar putea fi folosit în alte scopuri.
În afară de aceasta majoritatea ambalajelor sticlelor pentru băuturi sunt din plastic, fiind realizate dintr-un material transparent şi subţire, dar care nu este BioDegradabil - PET, iar lipsa unui sistem de colectare a sticlelor PET reprezintă o problemă de protecţie a mediului, care ar putea fi rezolvată prin implementarea în practică a Colectării şi Reciclării Deşeurilor din plastic.

    Ţările, membre UE, sunt obligate să recupereze minimum 50% din deşeurile din plastic puse în circulaţie, pe când în R. Moldova sunt recuperate doar 5% din aceste deşeuri.
Ideea de afaceri respectivă constă în colectarea deşeurilor din plastic – de la reziduurile fabricilor care produc obiecte şi ambalaje din plastic, la popularele sticle din plastic pentru băuturi (PET) şi reciclarea acestora. În urma reciclării deşeurilor se obţine materie primă sub formă de fulgi de polietilenă - un produs foarte căutat şi bine plătit de producătorii de materiale din plastic din Germania, Italia, SUA şi China. O tonă de deşeuri din plastic este cumpărată pe piaţa externă cu o sumă medie de 1.000 euro. 
Materia primă obţinută în urma reciclării, în combinaţie cu cea originală, se foloseşte pentru fabricarea fibrelor de polietilenă, folie, peliculă de film şi alte materiale plastice.
 Fapt care conferă activităţii de reciclare o perspectivă deosebită este că producţia de ambalaje, obiecte şi materiale din plastic cunoaşte o creştere semnificativă de la an la an, iar volumul deşeurilor din plastic creşte proporţional.
Colectarea şi reciclarea deşeurilor este o activitate care nu necesită nici o specializare, succesul depinzând în principal de capacitatea de a găsi şi a colecta materialele din plastic. Tehnologia de prelucrare a acestora este extrem de simplă, iar materia primă rezultată este foarte căutată de producătorii de mase plastice. Pentru că deşeurile din plastic sunt ieftine, iar uneori chiar nu costă nimic, principalele cheltuieli de producţie constau în transportul acestora, închirierea spaţiului de depozitare şi de producţie.
Spaţiul de depozitare şi de producţie va fi localizat la marginea oraşului Chişinău, având în vedere că majoritatea producătorilor de mase plastice se află în Chişinău sau la suburbiile acestuia, precum şi pentru faptul că capitala reprezintă cea mai mare susă de ambalaje PET (colectarea sticlelor nebiodegradabile PET ar îmbunătăţi considerabil mediul ecologic).      

Factorii de succes ai afacerii sunt:
1. Procurarea unor cantităţi mari de deşeuri din cât mai puţine surse – Pentru a fi siguri că activitatea va avea profit, trebuie doar de strâns o cantitate destul de mare de deşeuri dintr-unul sau din mai multe locuri apropiate, pentru a umple un camion obişnuit, în care încap aproximativ 2 tone de deşeuri din plastic. Aceasta presupune semnarea unor contracte cu producătorii de mase plastice, care elimină cantităţi mari de deşeuri.
2. Colectarea sticlelor PET de la populaţie – O modalitate de succes pentru strângerea sticlelor PET de la populaţie ar putea consta în colaborarea cu administraţiile locale sau chiar cu firmele sau persoanele care se ocupă de curăţenie în blocuri, care ar putea strânge cantităţi importante de sticle goale în nişte saci speciali. Colectarea sticlelor PET fiind acum aproape inexistentă, începerea unui program eficient de acest tip ar avea mare succes, dat fiind cantitatea extrem de mare a acestui tip de ambalaje, mai ales în Chişinău şi Bălţi. 
Descarca referat
 • Specificatii Referat Planul De Afaceri La O Firma De Reciclare A Deseurilor Din Plastic :

  • Tema: Planul De Afaceri La O Firma De Reciclare A Deseurilor Din Plastic
  • Tip de fisier: doc
  • Numar de pagini: 24 pagini
  • Nivel: Facultate
  • Descarcari: 3 descarcari
  • Accesari: 3923 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 20 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 80 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: reciclare, plastic, plan afacere, afacere, plan, investitie, strategie de marketing, swot, analiza swot, management,