Referat Obligatiile Fiscale Ale Unei Societati Comerciale

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 10 Iunie 2016

Descriere Referat

        Finanţele publice constituie o componentă esentiala a vieţii sociale si economice a fiecărei ţări, impactul lor asupra economiei naţionale avand conotaţii în proporţiile redudistribuirii PIB dar mai ales in modul concret de realizare a acestui proces.
        În societatea noastra, data fiind revoluţia tehnico-ştiinţifica, răspunderea socială a omului primeşte o semnificaţie aparte. Răspunderea socială vizeaza comportamentul pe care îl aleg membrii societăţii în cadrul determinismului social. Acesta necesita o atitudine conştientă într-un comportament care corespunde cerinţelor, necesităţilor sociale obiective, atitudine ce rezultă dintr-o hotărâre, act de conştiinţă şi voinţă a individului.
        Problemele fiscale joacă un rol esenţial în economia de piaţă. Astfel, impozitul constituie un instrument cu caracter istoric şi cu implicaţii asupra sferei economico-sociale, fiind întotdeauna un mijloc tradiţional de consituire a veniturilor statului.
        In referatul de fata nu vorbim despre datoriile catre stat ale persoanelor fizice, ci ale celor juridice si analizam din aceasta perspectiva care sunt obligatiile lor fiscale. 6 capitole complexe, minutios realizate analizeaza acest aspect, sintetizate apoi intr-o prezentare in Power Point cu 16 slideuri

Descarca referat