Referat Modelul Lui Porter

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 04 Iunie 2016

Descriere Referat

Extras din referat:

"Amenintarea noilor intrati      Scăzută
        Ca urmare a numarului mare de agenti economici ce au intrat pe aceasta piata in ultimii ani, putem remarca ca bariele de intrare sunt relativ mici, noii veniti putant obtine profituri stabile pe termen scurt si mediu, dar ele fiind scazute comparativ cu cele ale concurentilor cu experienta in acest sector. In aceasta situatie se afla noii producatori de lactate care au intrat in ultimii ani in acest sector de activitate si care distribuie pe plan local sau regional ( Napolact Cluj, Prodlacta Brasov, Covalact Sf. Gheorghe, IL Harghita, etc) . 
        Putem spune deci ca piata produselor lactate din Romania este un sector atractiv pentru intreprinderile mici si mijlocii care doresc sa obtina profit pe termen scurt si mediu, dar niciodata pe terman lung. Aceste firme pot supravietui doar prin practicarea unor preturi sub cele ale producatorilor nationali, dar prin fabricarea unor produse mai slab calitative decat cele ale fruntasilor, clientela tinta fiind reprezentata de indivizii cu venituri sub medie, mai ales din mediu rural.
Cu toate acestea, multe firme apar si dispar de pe piata produselor lactate din Romania, ceea ce releva faptul ca si barierele de iesire sunt mici, multe dintre intreprinderi nereusind sa reziste concurentei marilor producatori de lactate prospete."
Descarca referat