Referat Infiintarea Unei Societati Comerciale

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 18 Octombrie 2015

Descriere Referat

Legislatia tarii noastre ofera mai multe alternative celor care decid sa demareze o afacere, mica sau mare, nationala sau internationala, cu familia, cu alti asociati sau singuri, etc. Fiecare forma de activitate are specificul sau, strict reglementat de legile dreptului economic.
Daca alegerea este aceea a unui SC, atunci primul drum este cel la Registrul Comertului pentru a ne informa despre actele necesare, conditiile care trebuie indeplinite, obligatiile si responsabilitatile care decurg din detinerea unei firme, etc.
Asa cum deducem si din denumirea formei economice, societate comerciala, este vorba din doua parti distincte: o societate si un comert. Societatea vizeaza atat destinatarii produselor, societatea in ansamblul ei, cat si cei din interior, membrii constituanti ai firmei. In ceea ce priveste latura comerciala, aceasta se traduce in primul rand prin obtinerea de profit.
In statutul fiecarei societati sunt mentionate toate activitatile pe care le desfasoara, domeniul principal de activitate, dar si cele pe care le poate desfasura. Statutul poate fi modificat, prin solicitarea scrisa si, cum altfel, plata unor taxe.
Odata ce suntem administratorul unei societati, avem si calitatea de persoana juridica, aceasta conferindu-ne la randul ei drepturi si obligatii. Indiferent de tipul de societate comerciala (in nume colectiv, pe actiuni, in comandita simpla sau pe actiuni, cu raspundere limitata), succesul ii va fi mereu garantat daca va avea o administrare eficienta si echilibrata.

Extras din referat:

“Factorul timp în fenomenul tranziţiei este determinat în primul rând, de caracteristicile proprii ale sistemului supus tranziţiei, sintetizate în conceptele de flexibilitate sau capacitate de adaptare. Această capacitate de adaptere trebuie înţeleasă atât sub aspectul posibilităţilor materiale şi tehnologice, cât şi sub cel al gradului de acceptare a schimbării de către societate.
Marea majoritate a conceptelor şi a instrumentarului de management la nivel de firma au fost reconsiderate prin prisma factorilor şi condiţiilor pe cere le impune necesitatea tranzacţiei la economia de piaţa.
Pentru societăţile comerciale şi regiile autonome în condiţiile trecerii la economia e piaţa, a descentralizării ample de sarcini şi responsabilităţi, perfecţionarea şi reproiectarea structurii organizatorice ale acestora este o necesitate imperioasă pentru fiecare dintre ale.
Fiecare firmă îşi desfăşoară activitatea într-un unghi economico-financiar complex. Parametrii ce definesc unghiul extern se afla într-o continuă schimbare. Pentru a supravieţui şi a se impune pe piaţă, firmele trebuie să reacţioneze operativ şi eficient la aceste modificări.
Unele dintre ele întreprind acţiuni în sensul unor restructurări, numai atunci când necesitatea a devenit imperativă, când deficienţele existente se materielizează într-un nivel scăzut al productivităţii.”

Descarca referat