Referat Etica Si Comportamentul Etic

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 06 Mai 2015

Descriere Referat

Mii de pagini s-au scris pe aceasta tema, etica si comportamentul etic, norma morala si libertate, in ultimul timp ele fiind creionate, caci nu putem fi atat de drastici incat sa vorbim despre o stabilire riguroasa, pentru fiecare domeniu socio-economic al societatii.
Cand actionam moral? Cand ne ascultam pe noi sau cand ne supunem regulilor, cel mai adesea nescrise ale lumii in care traim? Exista un normal al moralului si al eticii? Stim clar cine e sfant si cine nu, dar care este criteriul de apreciere a grdului de moralitate al fiecaruia dintre noi? Faptul ca societatea a evoluat, a progresat atat de mult, nu ar trebui sa fie un lucru bun si sa nu fie vazut ca o robotizare, o impunere automata si subînţeleasă de reguli şi norme?
Rreferatul de fata analizeaza etica din perspectiva economiei si vorbim astfel despre etica convingerii, despre cea mai adecvata atitudine in business, despre riscul asumarii atitudinii abordate. E un teren atat de alunecos, de accidentat acest subiect al eticii incat e dificil, daca ca nu chiar imposibil sa ajungem la un consens, la un punct de vedere comun privind comportamentul ideal, etic intr-o societate civilizata. Dar si aceasta eticheta de societate civilizata este scrisa cu caractere care abia se vad, caci suntem o tara civilizata? Care este definitia clara si corecta a unei asemenea utopii as indrazni sa spun, caci “padure fara uscaturi” nu exista, nu-i asa?
O alta problema care trebuie analizata cand vorbim despre etica este influenta religiei si a normelor religioase. De ce nu e bine sa furi? In primul rand, este una din cele zece porunci, nu? Este religia cea care a trasat reperele pentru un comportament etic?

rn
Descarca referat