Referat Elaborarea Planului De Aprovizionare

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 20 Iunie 2016

Descriere Referat

        Procesul de aprovizionare este unul firesc, atat pentru noi, ca persoane fizice cat mai ales pentru agentii economici. Desi ar parea un proces simplu, el nu este deloc asa pentru ca sunt foarte multi factori implicati in acest demers. Firmele, indiferent de specificul lor: cofetarii, librarii, restaurante, hipermarketuri, magazine de piese auto, au macar o persoana, daca nu un intreg departament de markting care se ocupa de aprovizionare. Aprovizionarea presupune urmarea a mai multor etape: planificarea clara a momentelor cand se va face aprovizionarea, programarea intregului proces, organizarea, derularea lui, evidenta produselor achizitionate si a celor aflate pe stoc, urmarirea, controlul, analiza si evaluarea produselor etc. Este deci necesar un volum considerabil de munca de care depinde buna desfasurare a procesului de productie, de vanzare, etc.
        Proiectul este insotit de o prezentare in Power Point cu 20 de slideuri

Extras din referat:

        "În cadrul multiplelor relaţii care apar între unităţile economice un loc aparte îl ocupă cele referitoare la activitatea de aprovizionare, tehnico-materială şi de desfacere; prin relaţiile de aprovizionare tehnico-materială şi de desfacere se asigură furnizarea beneficiarilor produse.
        Unităţile economice sunt obligate ca înainte de organizarea şi caracterizarea relaţiilor dintre ele să se stabilească cea mai eficientă formă de aprovizionare tehnico-materială, pe care urmează să o folosească în procesul de asigurare a bazei materiale (pentru fiecare material sau produs).
        Alegerea formei de aprovizionare trebuie să asigure: optimizarea transportului, desfăşurarea procesului de aprovizionare cu cheltuieli minime, prevenirea imobilizărilor neraţionale a resurselor materiale în stocuri supranormative, fără sau cu mişcare lentă, creşterea operativităţii şi ritmicităţii în asigurarea proceselor de producţie cu materiale necesare, conservarea şi păstrarea integrităţii resurselor materiale, folosirea judicioasă a spaţiilor de depozitare, creşterea gradului de mecanizare a lucrărilor de încărcare, descărcare, manipulare, transport şi depozitare."
Descarca referat