Referat Credite Bancare, Surse De Finantare A Afacerii

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    De cele mai multe ori, inceperea unei afaceri implica asumarea unor riscuri, adesea ele stand la baza succesului sau falimentului firmei. Desigur, nu putem vorbi in termeni atat de simplisti despre succes si dizolvarea unei firme, fiind foarte multi alti factori implicati in acest proces comercial.

    Creditul bancar este un versant foarte abrupt. Pe de o parte este nevoie de puterea de a-i convinge pe creditori si pe potentialii investitori sa-si aduca aportul finaciar, pe de alta parte, odata accesate aceste fonduri, daca ele nu sunt bine gestionate, daca ideea de afacere nu este una viabila, care sa raspunda necesitatilor pietei, daca managementul nu este unul riguros si eficient, angajamentele financiare, care cel mai desea sunt luate pe termen lung, nu vor putea fi duse la bun sfarsit.

    Pe langa creditul bancar, mai exista si alte surse care ar putea aduce finantare afacerii precum: emiterea de actiuni sau de obligatiuni, finantarile prin accesarea de fonduri acordate la nivel european pentru diferite programe, leasingul, fondurile de capital de risc, credite de la furnizori, factoringul, scontarea, in cazul ultimelor doua fiind vorba de credite pe efecte de comert.

    In ceea ce priveste creditul bancar, vorbim de finantari prin angajamente la termen, pe termen scurt, mediu sau lung, indiferent daca vorbim de credite de exploatare (de exemplu pentru aprovizionarea cu materie prima), pentru export-import, pentru investitii. Bancile sunt cele care castiga intotdeauna in urma acordarii acestor imprumuturi si in acest scop ele isi modifica mereu politicile de creditare, venind cu oferte de nerefuzat pentru agentii economici (dobanzi mici, plan de rambursare in functie de bilantul trimestrial al firmei, deci de posibilitatile concrete ale acesteia de a se achita de obligatii, etc).
Descarca referat