Referat Comunicarea Verbala

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Traiul in comunitate implica automat si comunicarea, relationarea cu cei din jur. O comunicare facila duce la relatii armonioase si clare. Impartasirea ideilor noastre ne dezvaluie in fara celorlalti, indiferent de modul in care se realizeaza aceasta transmitere de informatii, in forma scrisa sau orala.

    Odata cu trecerea timpului, mijloacele de comunicare au evoluat spectaculos, unele diparand cu totul si lasand locul altor inventii. De pilda telegrama, extrem de uzitata in trecut, acum nu mai exista deloc, trimiterea de vederi si carti postale s-a diminuat reducandu-se aproape de 0, etc.

    Referatul de fata analizeaza comunicarea din perspectiva relatiilor manageriale, tema detaliata in cele patru capitole in care este structurat. Astfel, primul capitol prezinta procesul de comunicare manageriala, din perspectiva continutului, al contextului si a relatiei. 
    
    Dintre tipurile de comunicare, sunt puse in discutie cea directa/indirecta cea intentionata/involuntara, vorbind totodata si despre ireversibilitatea comunicarii. Al doilea capitol este dedicat comunicarii in cadrul firmei, cu formele posibile de comunicare studiate in capitolul al treilea, referatul incheindu-se cu prezentarea unor idei de imbunatatire a comunicarii manageriale.

    Fie ca este verbala sau nonverbala, fie ca este scrisa sau orala, comunicarea este esentiala, este elementul primordial, de baza, pentru indeplinirea cu succes a managementului de coordonare. Aproape intreaga activitate a managerului presupune comunicare: in calitatea sa de lider, in cea de purtator de cuvant, dar si in cea de negociator.

    Comunicarea este un proces complex, in realizarea caruia intervin mai multi factori care au o importanta deosebita in modul in care informatia este transmisa si receptata precum limbajul trupului, vocea, etc.

    De asemenea,analiza comunicarii presupune si analiza limbajului analogic si a celui digital, toate aceste forme de comunicare ducand in final la transmiterea reusita sau nu a mesajului dorit.
Descarca referat