Referat Compararea Ofertelor

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    O oferta presupune in mod logic o relatie comerciala, un producator si un consumator, un vanzator si un client, mijlocitoarea actantilor fiind piata. Interesele economice la un anumit moment si intr-un anumit domeniu constituie domeniul de activitate al marketingului, specialistii trebuind sa creeze cele mai bune oferte din punct de vedere calitativ, cantitativ, al pretului, etc.

    Intre nevoi si cerere este intotdeauna o relatie, ele depinzand una de cealalta. In acest sens putem intalni mai multe cazuri: fie cererea si nevoia cresc sau descresc deopotriva, fie cererea creste in proportie mai mare decat nevoia, fie creste/descreste mai incet decat nevoia, fie cererea scade iar nevoia creste. Identificam astfel, in functie de fiecare caz in parte cererea proportionala, progresiva, degresiva respectiv regresiva.

    Oferta, indiferent daca face referire la bunuri sau la servicii, indiferent de forma si tipul ei, este in stricta dependenta de nivelul pretului si de modificarea acestuia. Cand doar pretul este cel care creste, vanzatorul va oferi mai mult pe piata, in timp ce o scadere a pretului va duce la o reducere a ofertei.

    Oferta este influentata de pretul factorilor de productie, al altor bunuri, de tehnologie, de numarul de ofertanti, de piata si perspectivele acesteia, de costul de productie, de taxe, dar si de realitatea momentului, evenimentele sociale si politice ale societatii.

    Partea a doua a referatului prezinta un studiu de caz, o analiza comparativa a calitatii marfurilor, a celor electronice, mai exact in cazul televizoarelor.
Descarca referat