Referat Certificarea Sistemului De Management Al Calitatii Si Sigurantei Alimentelor

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 22 Iunie 2016

Descriere Referat

Certificarea sistemului de management al calității și siguranței alimentelor necesita parcuregerea mai multor etape precum: etapa de inițiere, preauditul facultativ, analiza situației actuale a companiei, elaborarea documentației caracteristice, auditul de pre-certificare, implementarea acțiunilor corective, examinarea dosarului de certificare de către comitetul de certificare al organismului în cauză, certificarea propiu-zisă a sistemului implementat, supravegherea anuală a menținerii conformității sistemului calitate-siguranța alimentelor.
Prima etapa reprezintă primul pas pentru certificarea sistemului de management al calități și al siguranței alimentelor în cadrul companiei, ce a constat în completarea unei cereri de ofertă, ce a fost descărcat de pe site-ul organismului de certificare. 
După completare, formularul a fost trimis organismului de certificare pentru evaluare și pentru stabilirea prețului privind certificarea sistemului.

Extras din referat:

"Preauditul facultativ
S-a realizat la solicitarea companiei și a presupus identificarea posibilelor riscuri/puncte critice de control, ce pot apărea în timpul desfășurării procesului tehnologic de producere a înghețatei. 
Acest audit a avut ca scop principal rezolvarea eventualelor probleme, înainte de auditul de pre-certificare.
3. Analiza situației actuale a companiei
Analiza situației actuale, s-a realizat în scopul evaluării performantelor companiei, în domeniul calității și siguranței alimentelor, în raport cu rezultatele obținute până în prezent, comparativ cu performanțele firmelor concurente. 
La această analiză s-a avut în vedere contextul: economic, tehnic și social al organizației. Eficiența acestui studiu a depins atât de competența persoanelor care l-au realizat cât și de metodologia utilizată.
Etapele parcurse în vederea realizării studiului au fost reprezentate de:
comunicarea studiului la nivelul tuturor compartimentelor organizației;
prezentarea metodologiei de lucru;
culegerea datelor și documentelor necesare (statutul juridic al organizației – activitățile principale, forma juridică, structura capitalului, numărul de salariați, linii de produse; datele financiare – evoluția capitalului, cifra de afaceri, fondul se salarii; mijloacele de producție – suprafața ocupată, principalele echipamente și materiale, capacitățile de producție, situația investitiilor; resursele umane - efectivul total, efectivul din producție, organigrama, reprezentarea personalului pe funcții, vărsta medie a personalului, sistemul de salarizare, de instruire, climatul social; comercial - document comercial, referințe de la clienți, cifra de afaceri realizata cu cei mai importanti clienți, etc.).
După parcurgerea etapelor enumerate mai sus, se întocmesc fișe-chestionar, cu privire la: implicarea conducerii în probleme legate de calitate și siguranța alimentelor; proiectarea și dezvoltarea unui sistem de management eficient; aprovizionarea; producția; identificarea riscurilor alimentare; depozitarea și distribuția; evaluarea calității și siguranței alimentelor; informarea și documentarea; identificarea și trasabilitatea produsului; comercializarea produsului, pentru o mai bună înțelegere a situației companiei "
Descarca referat
 • Specificatii Referat Certificarea Sistemului De Management Al Calitatii Si Sigurantei Alimentelor :

  • Tema: Certificarea Sistemului De Management Al Calitatii Si Sigurantei Alimentelor
  • Tip de fisier: zip
  • Numar de pagini: 13 pagini
  • Nivel: Liceu
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 409 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 6 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 24 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: norme de sanatate, diagrame flux, audit, firme, management al calitatii, mediu,