Referat Analiza Fortei De Munca In Judetul Suceava

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 04 Iunie 2016

Descriere Referat

        Situația economica si socială a României se caracterizeaza din pacate printr-un grad crescut de instabilitate, fapt care își pune amprenta semnificativ pe structura și eficacitatea pieței muncii si a fortei de munca.
        Industria turistica este una pe care Judetul a dezvoltat-o constant, stiute fiind bogatiile naturii din aceasta regiune. Nu doar monumentele incluse in patrimoniul UNESCO fac ca zona sa fie vizitata anual de zeci de mii de turisti, ci si relieful montan care le permite tuturor pasionatilor de sporturi alpine sa-si dezfasoare activitatile. Pe de alta parte la fel de atractive sunt si manastirile spectaculoase prin simplitatea lor, prin istoria lor unica: Humor, Moldovita, Voronet, Patrauti, etc.
        Extras din referat:
"Potrivit statisticilor, în cadrul județului analizat, se înregistrează o tendință îngrijorătoare și anume aceea a creșterii resurselor de muncă și totuși scăderea numărului populației civile ocupate. Cu privire la cei activi și totuși neocupați (șomeri), numărul acestora înregistrează fluctuații în funcție de starea mediului economic sau politic dintr-un anumit moment. Există și situații discrepante, precum în cazul comunei Cajvana, unde ponderea șomerilor este cu mult sub media națională (0,80%), însă media la nivel județean fluctuează în jurul valorii de 5%. Aceaste valori nu pot fi mereu de încredere căci nu toți cei care sunt apți de muncă se înregistrează ca fiind șomeri."
Descarca referat