Referat Administrarea Societatilor Comerciale

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Forma societăţii (fie că este în nume colectiv, societate cu răspundere limitată, în comandită simplă, în comandită pe acţiuni, etc.) este cea care îi determină tipul de administrare. De exemplu, în cazul societăţii pe acţiuni întâlnim două sisteme de administrare, unul monist şi unul dualist. Dacă în  cazul celui monist sunt trei organe sociale, cel dualist presupune două organe şi anume directoratul şi consiliul de supraveghere, acceeaşi persoană neputând fi în acelaşi timp membru şi în directorat, dar şi în consiliul de supraveghere.

    De asemenea, lucrarea de faţă face referire la administratorii societăţii şi anume la condiţiile necesare numirii lor, la modul de desemnare a administratorilor, la durata funcţiei lor, la remunerarea acestora. Referatul oferă şi detalii legate de obligaţiile şi răspunderea legală a administratorilor societăţilor, precum şi date privitoare la încetarea funcţiei lor.
    Toată această parte teoretică este exemplificată apoi printr-un studiu de caz realizat pe o societate comercială din Vaslui, Semtex Enterprise SRL.
Descarca referat