Referat Transportul Conservarea Depozitarea Si Primirea Probelor De Apa De Catre Laboratorul De Analiza

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 16 Iunie 2016

Descriere Referat

        Nu, nu e deloc usor sa spui daca o substanta, apa, e "buna" sau nu pentru consum. Nu e suficient sa vedem o apa transparenta si fara miros urat ca sa consideram ca o putem consuma in siguranta. Exista microorganisme care nu pot fi identificate decat la microscop si de aceea este importanta nu doar apa in sine, ci si transportul ei pana la laborator, conservarea probelor, etc.
        Tot acest traseu al apei este analizat in proiectul de fata care este insotir de o ampla prezentare in PowerPoint cu 27 de slide-uri.

Extras din referat:

        "Pentru a aprecia corect colectarea apei dintr-o sursă naturală de apă, prin caracteristicile ei chimico–biologice şi gradul de impurificare, trebuie să se îndeplinească două condiţii de bază asupra probelor recoltate.
- să se respecte strict destinaţia fiecărei probe;
- să se efectueze analiza lor chimică la un nivel satisfăcător.
        La recoltarea oricărei probe de apă sunt recomandate şi următoarele operaţiuni:
- măsurarea temperaturii apei;
- determinarea culorii şi transparenţei apei;
- reţinerea pentru analiza chimică completă a volumului de apă  suficient de mare (0,5; 1,0; sau mai mult), folosind vase deplastic curate;
- determinarea pH-ului, a conţinutului de ioni  CO −, a conţinutului de CO2 dizolvat; se reţine o probă mai mică pentru determinarea conţinutului de oxigen dizolvat;
- în vase separate se colectează probe de apă pentru determinarea aprecierii analizei spectrale (AAS), a produselor petroliere, a pesticidelor şi a metalelor grele;
- se supun conservării probe pentru determinarea substanţelor biogene şi CCO;
- se înscriu în registru obligatoriu, ziua, luna, anul şi locul recoltării probei, debitul apei, numărul probelor, etichetate cât mai corect, precum şi rezultatele măsurărilor în teren a pHului, temperaturii etc.
Proba de apă trebuie să fie cât mai reprezentativă pentru bazinul studiat, caracterizând starea apei acestuia într-o perioadă de timp determinată."
Descarca referat