Referat Protectia Calitatii Apei

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Structurat in trei capitole, acest referat ofera o imagine de ansamblu a ceea ce presupune calitatea alei si protectia acesteia care trebuie facuta in primul rand printr-o legislatie riguros elaborata si respectata cu strictete.
Activitatea de gestionare a calitatii apei se poate face prin procesul de monitorizare calitativa, cantitativa si a substantelor cu grad ridicat de periculozitate.

    Legislatia privitoare la protectia apelor impune obligatii atat utilizatorilor, cat si furnizorilor, celor de la statiile de epurare si supraveghere a calitatii apei. De asemenea, este primordial sa asiguram protectia resurselor de apa si ecosistemele acvatice. In tara nostra, Ministerul Sanatatii este responsabil de calitatea apei potabile, de supravegherea calitatii acesteia mai exact.

    Activitatea de monitorizare calitativa a apei presupune un monitoring constant de supraveghere, dar si unul operational a subsistemelor de ape curgatoare de suprafata, a lacurilor, a apelor subterane si a celor uzate care sunt potentiale surse de poluare. Exista un buletin de calitate care se intocmeste in fiecare luna si care prezinta calitatea acestor ape.

    Poluarea apei, controlata sau nu, organizata sau nu, constituie obiectul de activitate a numeroase asociatii intrucat este un factor distrugator pe aproape toate nivelurile existentei.

    Viata, indiferent de forma in care se manifesta, nu poate exista fara apa. Insasi planeta noastra, Pamant, are un invelis de apa, si vorbim in acest sens despre hidrosfera. Corpul uman este apa intr-o proportie covarsitoare, mai mult de jumatate din greutatea totala.
Descarca referat