Referat Determinarea Poluantilor Din Sol

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Despre poluare se scrie in ultimile decenii fara intrerupere pentru ca a devenit un proces atat de daunator prin nivelul sau tot mai crescut. In cele doua capitole ale acestui proiect discutam in primul rand cateva notiuni introductive despre ce presupune poluarea mediului si a solului: care sunt poluantii atmosferei, ai aerului si solului si efectul poluarii solului, cu exemple concrete inregistrate la nivelul tarii noastre.

    Capitolul al doilea dezvolta tema substantelor poluante de la nivelul solului si modalitatile de identificare a lor. Vorbim in general despre cei mai importanti poluanti si cateva mijloace de combatere a fenomenului de poluare.

Desi in proportie covarsitoare poluarea este urmare a activitatii umane, ea poate avea si unele cauze naturale, ca in cazul eruptiilor vulcanice. Indiferent insa de cauza, poluarea influenteaza in primul rand sanatatea umana si animala, cu repercursiuni desigur in toate domeniile societatii.

    Este evident ca omul nu poate fi separat de mediu, intreaga existenta a omului, a omenirii deci fiind intr-o dependenta totala de mediu. Din pacate in societatea actuala progresul a avut costuri mult prea mari, care nu vor putea fi acoperite cu usurinta nici in secole intregi si nu ne referim in special la Romania, ci la intreaga planeta. Poluarea este dificil, daca nu chiar imposibil de inlaturat si atunci singura solutie ramasa este diminuarea, scaderea considerabila a factorilor ei determinanti, a erorilor care stau la baza ei.
Descarca referat