Referat Monitorizarea Fenomenului De Poluare A Apei

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Cele sapte capitole ale acestui proiect trateaza tema atat de vasta si de importanta a apei poluate. Aflam astfel care sunt poluatorii principali ai apei potabile, cum putem reduce numarul lor. Capitolul al treilea analizeaza autopurificarea apei, urmand ca cel de al patrulea capitol sa fie dedicat prezentarii efectelor pe care le produce poluarea apelor. De asemenea, in acest referat sunt detaliate  cauzele poluarii apelor, tipurile de poluanti, dar si date despre preventie, despre cum putem proteja apele si despre situatia Romaniei din perspectiva gradului de poluare al apelor sale.

    Fara sa gresim catusi de putin, este evident ca putem pune semnul egalitatii intre apa si viata, una neputand exista in nicio forma fara cealalta.

    Vorbind despre poluatori, acesti agenti care distrug calitatea apei si prin urmare a tot ce este legat de ea, mentionam agricultura intensiva (care altereaza apa subterana prin folosirea de ingrsaminte, pesticide, insecticide), industria chimica (cu substantele sale chimice extrem de periculoase), depozitele de gunoaie (chiar incinerarea deseurilor aduce o serie de substante in apa, dar si diferitii poluanti care ajung in rezervoarele de ape subterane), sistemul de distributie al apei potabile (acesta poate polua prin tevile de canalizare deteriorate), duritatea apei (data de prezenta unei cantitati considerabile de minerale in apa), utilizarile casnice, apele reziduale comunale, etc.

    Acest fenomen atat de nociv, cu efecte pe termen lung, unele dintre acestea chiar iremediabile, trebuie analizat, deopotriva la nivel national si international, cu seriozitate si responsabilitate, iar masurile care se impun pentru prevenirea si combaterea poluarii apelor trebuie sa fie sustinute si aplicate cu consecventa.
Descarca referat