Referat Monitorizarea Calitatii Aerului

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

rn
    Aerul este vital pentru orice organism in viata, calitatea lui determinand evolutia regnului animal, vegetal, mineral, etc. Intreaga umanitate, dar si celelalte componente ale mediului inconjurator sunt afectate de aerul poluat. Alaturi de calitatea aerului, cele mai semnificative probleme le pun ploile acide, incalzirea accentuata globala, si in cele din urma, dar nu mai putin lipsit de importanta, subtierea stratului de ozon.

    In tara noastra poluarea nu este uniforma, existand zone cu poluare redusa, cu poluare medie, dar si zone puternic poluate, primii factori declansatori fiind traficul urban (prin emiterea monoxidului de carbon) si activitatile industriale.
Poluarea a devenit fara indoiala o problema care trebuie analizata la nivel international si national intrucat efectele sale sunt pe termen lung. In Romania, politica de mediu urmareste pastrarea unui mediu curat, asigurand astfel o viata sanatoasa pentru populatie, dar si armonizarea legislatiei noastre cu cea a Uniunii Europene in privinta protectiei mediului.

    Sistemul de monitorizare a mediului are printre subsistemele sale si pe cel al monitorizarii calitatii aerului care ofera posibilitatea obtinerii de date concrete pentru a putea identifica in cel mai scurt timp zonele poluate si a lua decizii de combatere si prevenire a poluarii.

    Fie ca este poluare de fond, antropica sau de impact, ea trebuie redusa cat mai mult datorita faptului ca implica riscuri majore, ireversibile. Tot felul de substante toxice, dauntaoare organismelor eliminate in atmosfera (sulf, oxizi de nitrogen, dioxid de carbon, monoxid de carbon) afecteaza deopotriva si ecosistemele acvatice si cele terestre. Poluarea aerului poate duce din pacate si la deces, prin numeroasele boli pe care le poate declansa.
Descarca referat