Referat Masuri De Protectie A Calitatii Aerului

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 09 Iunie 2016

Descriere Referat

        3 capitole si o cuprinzatoare prezentare in Power Point cu 23 de slideuri pentru a detalia tema poluarii aerului, acest indispensabil element al vietii. Desi teoretic stim cu totii ca este cel mai important lucru fara de care n-am putea trai, practic putini sunt cei care au grija cu adevarat de mediul inconjurator. Nici cea mai mica vietate nu poate trai fara aer si poate primul si cel mai important lucru este sa constientizam faptul ca fiecare dintre noi joaca un rol esential, vital, in protejarea mediului. Ne gandim poate ca suntem prea nesemnificativi, ca actiunile unui singur om nu pot influenta nicicum lucrurile, dar acest fapt este total fals. Haideti sa incepem fiecare dintre noi sa fim corecti, sa respectam pana la urma regulile elementare, de bun simt, de a ne comporta in natura si vom vedea schimbari pentru ca ele sigur vor fi evidente.

Extras din referat:

        "Protecţia mediului nu este numai responsabilitatea organizaţiilor ecologiste care se străduiesc să oprească un dezastru ecologic, ci a noastră, a fiecărui individ în parte. Având în vedere că atmosfera este «scutul» care permite existenţa vieţii pe Terra, ar trebui ca reducerea poluării atmosferei să fie un imperativ. Datorită amplificării pe care a luat-o în ultimii ani fenomenul de poluare a atmosferei (poluare naturală, artificială, chimică, fizică, biologică), echilibrul atmosferic a fost dereglat. Se estimează că poluarea atmosferei contribuie anual la aproximativ 120.000 de decese în SUA. În fiecare an dezvoltarea industriei generează miliarde de tone de materiale poluante. Deşi s-au lansat nenumărate campanii ecologiste, poluarea atmosferei este încă o realitate dură ale cărei efecte le suportăm cu toţii zi de zi.
        Cei care tratează cu neseriozitate problema poluării atmosferei şi a mediului în general ar trebui să gândească pe termen lung şi să facă ceva cât încă se mai poate. Trebuie să ne gândim la dezvoltarea durabilă, deci la resursele epuizabile, la apa fără de care nu există viaţă, la reciclarea deşeurilor, la folosirea produselor ecologice, la sursele de energie neconvenţionale. Să conştientizăm faptul că o plimbare cu bicicleta este mai frumoasă şi mai sănătoasă decât o plimbare cu maşina. Toate pentru a le permite generaţiilor care vor veni să se bucure de ceea ce ne-am bucurat şi noi: apă, aer curat, soare, locuri minunate în care să-ţi petreci vacanţele."
Descarca referat