Referat Impactul Economic Al Intoxicatiilor Cu Pesticide

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 30 Iunie 2016

Descriere Referat

        In lume, aproximativ 3 miliarde de kg de pesticide sunt folosite in fiecare an cu un pret de cumparare de aproape 40 de miliarde de dolari. In Statele Unite, aproximativ 500 de milioane de kg de peste 600 tipuri de pesticide sunt folosite anual cu un pret de 10 miliarde de dolari. 
        In ciuda aplicarii raspandite a pesticidelor in dozele recomandate in SUA, daunatorii  distrug 37% din potentialele culture, insectele distrug 13%, plantele patogene 12% si buruienile 12%. In general, fiecare dolar investit in pesticide returneaza 4 dolari in culturi protejate.
        In ciuda faptului ca in general, pesticidele sunt profitabile in agricultura, utilizarea lor nu scad intotdeauna pierderile culturilor. De exemplu, in Statele Unite din 1945-2000, pierderile culturilor din cauza insectelor aproape s-a dublat ( 7% la 13%). Pentru a facilita dezvoltarea si  implementarea unei politici bazate pe dovezi stiintifice a folosirii pesticidelor, trebuie examinate costurile din punct de vedere al mediului si economic. De cateva decade, Agentia de Protejare a Mediului din SUA, a adus la cunostinta necesitatea unei investigatii  a raportului beneficiu/cost si a riscului. Pana acum, doar cateva lucrari stiintifice au fost publicate despre acest dificil si complex subiect.
Descarca referat