Referat Apa Terapeutul De Langa Noi

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 18 Octombrie 2015

Descriere Referat

Inca din prima zi de viata avem nevoie de apa. Lipsa ei duce la grave afectiuni si in fine, la moarte. Pare un lucru atat de bine stiut de toata lumea, incat este mica distanta intre un nonsens si aceasta discutie pe tema apei. Nu este insa deloc asa, importanta apei fiind din pacate un aspect aproape deloc analizat si promovat in ultimii ani.
Cata apa consumam zilnic? Sunt ceaiurile, fructele, supele si borsurile inlocuitori eficienti? Care sunt strigatele de ajutor ale organismului uman datorate lipsei de apa? De ce trebuie sa bem apa daca nu ne e sete? Nu e la fel ca mancatul daca nu ne este foame? La multe astfel de intrebari gasim raspunsurile citind acest proiect.
Cum reactioneaza creierul cand nu consumam apa, cum tipa rinichii cand nu ii hidratam? De fapt noi tipam de durere, nu ei. O colica renala este o afectiune pe cat de banala, pe atat de dureroasa care ar fi putut fi evitata printr-un gest atat de simplu si de natural pana la urma, consumul a 2-3 litri de apa. Corpul uman este in proportie de 70% apa, iar creierul chiar intr-o proportie uluitoare pana la 90%.
Apa este baza a tot, este punctul de pornire. In apa ne botezam de exemplu. Apoi exista apele termale, adevarate minuni naturale. A fost chiar constituita o stiinta, hidroterapia, care postuleaza vindecarea prin puterea tamaduitoare a apei.
Chiar si simpla privire a unui parau ne binedispune, fara a mai spune despre concediile pe care le asteptam cu atata nerabdare pentru a merge la mare.

Extras din referat :
“Apa transporta substantele nutritive spre toate organele, alimenteaza traseele nervoase, asigura capacitatea de functionare si de reproducere a tuturor celulelor, intra in compozitia sangelui, a limfei si regleaza temperatura corpului. De asemenea, apa contribuie la eliminarea toxinelor prin rinichi, intestinul gros, piele si plamani. Informatiile obtinute la nivelul celulelor creierului sunt transportate cu ajutorul apei la destinatia lor, in teminatiile nervoase, folosite pentru transmiterea mesajelor. Apa este purtatoarea vietii pe Terra, dar din uriasa masa a hidrosferei (66% din suprafata Pamantului) doar 5% reprezinta apa dulce, restul fiind apa sarata a marilor si oceanelor. Din cele 5% doar 1-l,5% se pot utiliza, diferenta fiind reprezentata de apa din zapada si din ghetari.
Hidroterapia este o metoda terapeutica in care apa se foloseste atat intern, cat si extern, sub diferite forme: bai, comprese, frectii ori sauna. Actionand prin intermediul temperaturii, pe calea unor factori mecanici, prin substantele chimice sau gazele pe care le contine apa, hidroterapia isi gaseste aplicare intr-o serie larga de afectiuni.In aplicatiile externe, cele mai obisnuite cai prin care apa actioneaza asupra organismului sunt excitatia termica si excitatia mecanica. Bineinteles, pielea este organul care mijloceste aceste excitatii si le valorifica in interiorul corpului.”

Descarca referat
 • Specificatii Referat Apa Terapeutul De Langa Noi :

  • Tema: Apa Terapeutul De Langa Noi
  • Tip de fisier: zip
  • Numar de pagini: 16 pagini
  • Nivel: Liceu
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 896 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 8 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 32 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: apa, circuitul apei, hidroterapie, mare, hidratare, terapia cu apa, detoxifiere,