Referat Documente Si Registre Obligatorii In Derularea Unei Afaceri

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 06 Mai 2015

Descriere Referat

Ca persoane fizice, ne notam adesea fie ce avem de facut, fie ce avem de cumparat; unii ne notam in jurnale cele mai semnificative evenimente ale zilei; ne notam zilele de nastere ale celor dragi, nu cumva sa uitam sa-i felicitam. Nu este deci doar un moft, ci mai degraba o necesitate. In aceeasi ordine de idei, ca persoane juridice trebuie sa intocmim documente de evidenta, sa notam activitatile pe care le intreprinde firma. Referatul de fata analizeaza cele mai importante documente si registre pe care le detin scocietatile comerciale. Primul capitol ne familiarizeaza cu conceptul de documente de evidenta, ne arata care sunt functiile pe care le indeplinesc ele, dar si tipurile de astfel de acte. Tot in acest prim capitol aflam cum se intocmesc documentele, cum se verifica, eventual corecteaza si cum se pastreaza in mod eficient. Capitolul central al proiectului analizeaza principalele tipuri de tranzactii si respectiv documente – legate de aprovizionare, consumul de factori, productie, desfacere. Ultimul capitol prezinta concret inregistrarile contabile dintr-o firma, dupa o scurta introducere in activitatea firmei pentru a vedea specificul acesteia.
Instrumentul de baza al evidentei economice este contabilitatea. Aceasta urmareste cantitativ, calitativ si valoric intregul ansamblu al fenomenelor sociale si economice care au loc la un moment dat in firma. Documentele contabile pot fi tipizate (formulare deja stabilite prin lege), netipizate, referitoare de imobilizari (atat cele corporale, cat si necorporale), la activele circulante materiale, la disponibilitatile financiare, la salarii, la vanzari, etc.
Datele contabile sunt deosebit de importante, o contabilitate defectuoasa putand aduce chiar raspundere penala administratorilor. Este de aceea esential ca toate documentele contabile sa fie corect elaborate, atent verificate si corespunzator arhivate, cu respectarea stricta a tuturor directivelor legislative.

rn
Descarca referat