Referat Contabilitatea Imobilizarilor Financiare

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Imobilizarile sunt necesare oricarei firme si costurile lor se recupereaza cu timpul prin amortizare. Indiferent de scopul in care sunt folosite (la productie, pentru a furniza bunuri si servicii, pentru inchiriere sau sunt folosite in scop administrativ), imobilizarile aduc beneficii semnificative din punct de vedere economic.

    Fie ca sunt corporale sau necorporale, imobilizarile sunt evaluate atat la intrarea in societate, cat si la inventariere, la inchiderea exercitiului financiar si in cele din urma la iesirea lor din firma.

    Macromediul firmei este determinat de factorii socio-culturali, tehnologici, economici, politici si juridici in timp ce micromediul este dat de furnizori, clienti, intermediari, concurenta, etc.

    Analiza SWOT este cea care ofera un feedback extrem de realist asupra activitatii unei afaceri. Ea prezinta punctele tari si cele slabe ale firmei, dar si oportunitatile, sansele pe care le-ar putea valorifica si eventualele amenintari, in momentul de fata, dar si pe viitor ale mediului extern. 

    Pentru aceasta reprezentantii firmei depun documentele solicitate, planul de afaceri si raspund intrebarilor adresate de specialisti. Se disting astfel factori interni si externi, primii reprezentanti de punctele tari si cele slabe, cei din urma – posibilitati si amenintari. 

    Cele asupra carora trebuie intervenit imediat sunt punctele slabe. Ele trebuie remediate pentru a nu prejudicia firma, a nu o pune in cele din urma in situatii de pierdere si chiar faliment. Cele mai frecvente probleme sunt legate de personalul insuficient pregatit, de birocratia excesiva, de prea mult capital investit in active fixe, de erori de gestiune, etc.
Descarca referat