Referat Contabilitatea Clientilor

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Activitatea economica a oricarei firme este oglindita in contabilitatea sa. Realizata cu claritate, cu minutiozitate si constanta, ea este cel bun indicator al evolutiei, a profitului si perderilor, a actiunilor economice intreprinse de societate.

    Exista anumite detalii legate de situatia contabila care sunt accesibile tuturor: patrimoniul societatii, situatia financiara, etc., dar exista desigur si partea de informatii care nu sunt transparente, sunt confidentiale si le cunosc doar cei care conduc unitatea. Deosebim astfel contabilitatea economica, primul caz la care am facut referire, si contabilitatea de gestiune, al doilea caz.

    In ceea ce priveste macromediul unei firme, acesta vizeaza toti factorii incorporabili care reprezinta climatul general de desfasurare a activitatii societatii. Ne referim desigur la mediul social si cultural (in urma unor analize detaliate pot fi anticipate nevoile si comportamentul consumatorilor pe o piata anume), cel tehnologic (specialistii in marketing pot identifica schimbarile iminente de pe piata, cum ar fi inlocuirea tigailor de inox cu cele de teflon), economic (puterea de cumparare), politico-legal (diferitele legislatii comerciale, a muncii, etc).

    Micromediul unei firme este dat de mediul intern al acesteia, deci de resursele sale umane, materiale si financiare, dar si de structura activitatii desfasurate, etc. Aceste variabile trebuie sa satisfaca politica fiecarei firme, sa urmareasca realizarea obiectivelor finale ale conducerii, in functie si de riscul pe care sunt dispusi sa si-l asume: extinderea activitatii, maximizarea vanzarilor, reinvestirea profitului, etc.

    Dintre elementele mixului de marketing, marea lor majoritate sunt controlabile din sectoarele responsabile cu fiecare aspect, dar un mare factor decizional este reprezentat de mediul exterior: mediul concurential, cererea, clientela, etc.
Descarca referat