Referat Contabilitatea Imobilizarilor In Curs

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Imobilizarile in curs constituie tema acestui referat, structurat in doua capitole. Primul analizeaza aceste imobilizari in curs din perspectiva formelor sale: corporale, necorporale si financiare, in timp ce al doilea capitol ofera variante de ajustari pentru lipsa de valoare a imobilizarilor, deprecierea valorii lor sau chiar pierderea de valoare. Proiectul se incheie cu un studiu de caz realizat in cadrul unei societati romanesti.

    Valoarea acestor bunuri pe care le detine societatea se recupereaza prin amortizare, odata cu folosirea lor in scopul pentru care au fost achizitionate: pentru productie, in scop administrativ, etc. Aceste imobilizari produc astfel beneficii care vor fi ulterior recuperate de la clienti, ca venituri.

    Valoarea imobilizarilor este diferita, in fucntie de momentul evaluarii lor: la intrarea in societate, (deci la achizitionarea lor), la inventariere, la inchiderea exercitiului financiar sau la iesirea lor din societate. 

    Imobilizarile corporale sunt bunuri, elemente de patrimoniu cu o structura materiala gestionabila de catre agentii economici din categoria carora fac parte mijloacele fixe si terenurile. Indiferent daca sunt mijloace fixe de productie sau de exploatere, ele sunt toate amortizabile.

    Din categoria imobilizarilor necorporale mentionam cheltuielile de constituire si de dezvoltare, concesiunile si brevetele, fondul comercial, etc.

    Ultimul tip de imobilizari, cele financiare, se refera la activele unei societati care trebuie sa mareasca valoarea averii acesteia fie din dobanzi sau dividende, fie din valoarea lor capitalizata, etc.

    Valoarea imobilizarilor scade odata cu trecerea timpului, aceasta scadere putand fi determinata de factori interni (deprecirea bunului) si de factori externi.
Descarca referat