Referate Contabilitate

Lista referate contabilitate

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Impozitul pe profit la santierul naval constanta

Impozitul pe profit, aplicat in cadrul santierului naval Constanta contituie tema acestui proiect. Vorbim asadar despre obligatiile financiare catre stat, despre rolul impozitelor in produsul intern brut, etc.

Liceu 10 16 8
Contabilitatea relatiilor de decontare cu furnizorii

Furnizorii aduc marfurile necesare bunei desfasurari ale unei firme, dar in spatele acestei activitati este o munca formidabila a contabililor, a activitate contabila completa si complexa care va fi analizata in acest proiect.

Liceu 10 28 14
Modalitati de plata ale unei societati comerciale

Indiferent de forma de constituire, pe actiuni sau societate comerciala, orice firma are mai multe posibilitati de efectuare a platilor, pe de o parte in functie de operatiunea necesara, dar pe de alta parte in functie de avantajele pe care le are fiecare modalitate.

Liceu 10 33 10
Situatii financiare

Foarte rar se intampla ca atunci cand deschidem o afacere sa avem alt scop decat cel al obtinerii de profit. Chiar si daca scopul este doar unul caritabil sau de informare, orice activitate trebuie sa fie sustinuta financiar pentru a putea exista cu adevarat si rezista pe piata.

Liceu 10 30 10
Documente si registre obligatorii in derularea unei afaceri

Ordinea, evidenta clara si stricta a documentelor unei societati sunt, dincolo de aspectul legal impus, extrem de necesare si folositoare intrucat, asemenea unei oglinzi, permit pe de o parte identificarea si remedierea eventualelor probleme, iar pe de alta parte constituie un ajutor in conducerea activitatii economice.

Liceu 10 30 9
Contabilitatea majorarii si micsorarii capitalului social

Contabilitatea majorarii si micsorarii capitalului social este exemplificata pe o firma de renume din Romania care are drept domeniu de activitate comertul cu produse cosmetice, o societate care s-a dezvoltat intr-un ritm uluitor intr-o perioada foarte scurta.

Facultate 10 28 14
Contabilitatea clientilor

Evidenta economica a oricarei societati, indiferent de forma ei, se tine prin contabilitate, aceasta reprezentand contorizarea, inregistrarea din punct de vedere cantitativ, calitativ si al pretului intreaga activitate a firmei.

Liceu 10 36 14
Contabilitatea imobilizarilor financiare

Imobilizarile fac parte din activul patrimonial al firmei si sunt bunuri economice destinate sa faciliteze buna desfasurare a activitatilor din cadrul firmei, valoarea lor urmand a fi recuperata pe parcursul anilor de folosire a lor.

Liceu 10 35 14
Contabilitatea imobilizarilor in curs

Imobilizarile in curs vizeaza investitiile care nu au fost terminate pana la sfarsitul exercitiului financiar, dar si avansurile date furnizorilor de imobilizari. Aceste imobilizari in curs pot fi corporale sau necorporale, pentru fiecare existand conturi distincte: 231, respectiv 233.

Liceu 10 13 14
Contul si dubla inregistrare

Domeniul contabilitatii este unul pe cat de strict, pe atat de maleabil si orientat catre evolutie si dezvoltare, in sensul adaptabilitatii sale rapide la noile tendite ale economiei.

Liceu 10 25 14