Referat Reactii De Complexare Si Electroliza

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 22 Iunie 2016

Descriere Referat

Extras din referat:

        "Conform teoriei complexului activat, pentru a avea loc o reacţie chimică, particulele reactante trebuie să se ciocnească, dar nu toate ciocnirile sunt eficace, ci numai acelea care satisfac condiţia geometrică şi cea energetică.
        Dacă energia particulelor care se ciocnesc depăşeşte o anumită valoare E – denumită energie de activare – reacţia se produce, iar particulele care satisfac această condiţie sunt activate. Prin ciocnirea dintre acestea se formează o asociaţie temporară bogată în energie, denumită complex activat.
        Particulele care se ciocnesc au o anumită energie cinetică. Prin ciocnire o parte din energia cinetică se transformă în energie potenţială a complexului activat. Dacă moleculele care se ciocnesc au o energie scăzută, legăturile existente nu pot fi rupte, după ciocnire particulele se separă fără o modificare a structurii acestora. În cazul în care particulele care se ciocnesc au o energie suficient de mare, pentru a se produce ruperea legăturilor existente şi formarea altora noi, au loc reacţii chimice.         Această energie minimă a particulelor, necesară pentru formarea complexului activat, se numeşte energie de activare."
Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-chimie

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Dmitri mendeleev istoria tabelului periodic Liceu 10 23 0
Carminul colorant e120 emulsificator Facultate 10 10 1
Apa potabila Liceu 10 24 14
Ce sunt drogurile ? Liceu 10 5 4
Etanol Facultate 10 9 2
Analiza untului Facultate 10 3 1
Oxigenul Liceu 10 8 1
Reactii de complexare si electroliza Liceu 10 7 1
Oxigenul Gimnaziu 10 5 25