Referat Apa Potabila

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Apa, elementul esential care intretine viata este prezenta in toate organismele. Prin recoltare de probe de apa se poate stabili gradul ei de poluare, se poate observa daca ii este modificata compozitia chimica normala. Procesul de recoltare este decisiv pentru analiza corecta a apei, recipientele necorespunzatoare sau modul de recoltare, conditiile in care are loc recoltarea putand influenta acuratetea rezultatelor. 

    De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca recoltarea se face diferit, in functie de tipul apei : apa de suprafata, fantani (si in cazul acesta recoltarea este diferita, in functie de tipul de fantana : cu galeata sau cu pompare), reteaua de distributie, rezervoare, bazine sau ape reziduale
    Fie ca sunt unice, medii sau medii proportionale, probele de apa recoltate trebuie conservate astfel incat sa nu existe niciun fel de modificari intre momentul recoltarii si cel al efectuarii analizei.

    Standardele de calitate ale apei sunt un instrument imperfect (pana si notiunea de concentratie maxima admisa e una nedefinita clar) si una dintre cauze este faptul ca aceste standarde sunt uniforme, in timp ce apa difera de la o sursa la alta.

    Ultimul pas pana la analiza propriu-zisa o constituie transportul probelor, recipientele trebuind sigilate si protejate pentru a nu se deteriora sau a se pierde din continut pe durata transportului. De asemenea, este foarte importanta temperatura la care sunt transportate probele, nefiind permis ca acestea sa fie expuse luminii.
Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-chimie

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Oxigenul Liceu 10 8 1
Carminul colorant e120 emulsificator Facultate 10 10 1
Ce sunt drogurile ? Liceu 10 5 4
Oxigenul Gimnaziu 10 5 25
Dmitri mendeleev istoria tabelului periodic Liceu 10 23 0
Etanol Facultate 10 9 2
Reactii de complexare si electroliza Liceu 10 7 1
Apa potabila Liceu 10 24 14
Analiza untului Facultate 10 3 1