Referat Produsele Nealimentare

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 17 Iunie 2016

Descriere Referat

        Produsele nealimentare le avem cu totii, indiferent daca stam la casa sau la bloc, la tara sau la oras. Difera insa calitatea, cantitatea in care le avem pentru ca nu ne putem compara de exemplu cu un sculptor pasionat din lemn sau de ceramica care va avea acasa doar mobila din lemn masiv, etc. Dincolo de nevoia esentiala de hrana, avem cu totii nevoi si de alta natura: sociale, culturale, de igiena si in sprijinul acestora vin prpdusele care constituie tema proiectului nostru, produsele nealimentare.

Extras din referat:

        "Principalele grupe de mărfuri nealimentare sunt:
• mărfuri textile;
• încălţăminte;
• mărfuri din sticlă şi ceramică;
• detergenţi;
• mărfuri electrotehnice;
• aparate electrocasnice.
        Cunoaşterea mărfii de către specialiştii din comerţ are ca scop satisfacerea în condiţii cât mai bune a nevoilor consumatorilor în ceea ce priveşte calitatea şi sortimentul de produse, promovarea produselor pe piaţă ş.a. Dacă mărfurile alimentare au o importanţă deosebită pentru că stau la baza vieţii şi sănătăţii consumatorului, putem spune că şi produsele nealimentare sunt tot atât de importante deoarece acoperă nevoile de protecţie biologică a consumatorului (îmbrăcăminte,încălţăminte,locuinţă), satisfac nevoi sociale, culturale, sportive, de igienă şi confort ambiental, uşurează munca în gospodărie şi au rol de protecţie în general. Deci, produsele nealimentare răspund unor nevoi multiple ale consumatorului.
        O altă particularitate a studiului mărfurilor nealimentare este aceea că ele nu-şi pierd valoarea de întrebuinţare imediat după consum ca în cazul produselor nealimentare. „Consumarea” lor presupune o utilizare pe o perioadă îndelungată (mobilă, electronice, electrocasnice ş.a.), timp în care trebuie să-şi menţină caracteristicile de calitate fizice, chimice, mecanice, ergonomice, tehnicofuncţionale, de confort şi igienă etc. Unele dintre mărfurile nealimentare formează grupe de mărfuri numite chiar „mărfuri de folosinţă îndelungată”. Mărfurile nealimentare trebuie astfel realizate încât pe toate fluxurile logistice pînă la postconsum să-şi menţină calitatea şi să fie compatibile cu principiile dezvoltării durabile contribuind la sanogeneza şi menţinerea echilibrului ecologic al mediului înconjurător. Aceasta presupune realizarea produselor prin cele mai noi tehnologii care să asigure calitatea prevăzută în normativele în vigoare."
Descarca referat