Referat Produsele Alimentare

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 18 Iunie 2016

Descriere Referat

Produsele alimentare sunt in primul rand perisabile si sunt de aceea implicate nenumarate institutii care au obligatia de a verifica in mod constant calitatea alimentelor.
De la un produs alimentar alterat se poate chiar muri si nu putem face rabat de la nicio norma de igiena, nu se poate desconsidera nicio abatere de la calitate.
Pe de alta parte, dincolo de acest aspect al sigurantei populatiei consumatoare, calitatea de exceptie a unui produs, in cazul nostru alimentar, dar este valabil si pentru produsele nealimentare, asigura fidelitatea clientilor.
Pe langa calitate se strecoara usor un alt element, deloc de neglijat, pretul.
Toate aceste aspecte legate de produsele alimentare sunt detaliate in cele patru capitole ale proiectului.

Extras din referat:

"Caracteristicile (de calitate) reprezinta proprietatile remarcabile ale unui produs, cele care îl definesc suficient, reprezentative pentru el.
        Caracteristicile de calitate sunt trecute in specificatii: standarde, carti tehnice, contracte, etc. Deci proprietatile si caracteristicile unui produs sunt identice in esenta lor.  Diferentierile sunt impuse de nivelul relevantei in definirea calitatii.
        Caracteristicile se selecteaza din randul proprietatilor, urmarind satisfacerea urmatoarelor cerinte:
- sa defineasca cu suficienta exactitate insusiri ale produsului;
- sa fie cuantificabile sau masurabile;
- sa fie consacrate terminologic.
        In faza de produs realizat pentru vanzare, acesta trebuie sa prezinte caracteristici care satisfac conditia conformitatii.
        In faza de comercializare, pe langa acestea, produsul trebuie sa prezinte si caracteristici  specifice acestei faze, menita sa asigure vandabilitatea sa.
        Proprietatile si caracteristicile de calitate ale marfurilor reprezinta rezultatul actiunii conjugate a unui grup de factori:
a) factori specifici productiei: proiectare produs, materii prime, proces tehnologic; aceşti factori genereaza proprietatile.
b) factori postproductie: transport, manipulare, depozitare, comercializare; acesti factori pot modifica proprietatile/caracteristicile de calitate.
c) factori specifici utilizarii, consumului, exploatarii.
        Caracteristicile calităţii serviciilor:
- facilităţi (instalaţii şi echipamente), capacitate, efectivul de personal şi materiale;
- timpul de aşteptare, durata prestării serviciului, durata proceselor,
- igienă, securitate, fiabilitate;
- capacitate de reacţie, accesibilitate, curtoazie, confort, estetica mediului, competenţă, siguranţa în funcţionare, precizie, completitudine, nivel tehnic, credibilitate, comunicare eficientă."
Descarca referat