Referat Organizarea Serviciilor Unui Mic Dejun De Tip Bufet Suedez Pentru 80 De Participanti Intr Un Restaurant De 4 Stele Din Bucuresti

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 06 Iunie 2016

Descriere Referat

Micul dejun constituie prima masa a zilei, pe care omul o serveşte pentru a-şi completa rezervele energetice şi calorice ale organismului, necesare desfăşurării activităţii cotidiene. In functie de proportia nutritiva, micul dejun se recomanda sa contina un procent de 25-30% din totalul valorilor nutritive ale meselor pe ozi. In conditiile in care se serveste gustarea de la ora zece, procentul alocat micului dejun se diminueaza cu 5-10%.

Micul dejun se serveşte între orele 6 00 şi 10 00 dimineaţa în braserii, restaurante-pensiune, cofetării, bufete, lacto-vegetariene, baruri de zi şi alte unităţi de alimentaţie publică. Aceste unităţi cu program de funcţionare din prima etapă azilei  (dimineaţa, indiferent de profilul  acestora,  trebuie să asigure  –   în toate ocaziile – servirea micului dejun în intervalul de timp optim, aplicând în acest sens diferite forme şi sisteme de prezentare şi servire).

Operaţiunile de organizare şi servire a preparatelor şi băuturilor ce pot intra în componenţa unui meniu pentru micul dejun sunt mult mai complexe decât pentru celelalte tipuri de mese, datorită gamei sortimentale de preparate şi băuturi ce se oferă şi se consumă la o astfel de masă, cât şi a timpului redus în care se execută acestea.

Extras din referat:

"Cand vorbim despre alimentatie publica, ne gandim la operatiunile de pregatire si prezentare a preparatelor culinare si a bauturilor, operatiuni care sunt completate de serviciile specifice determinate de desfacerea si consumul acestora, toate avand la baza ideea de creare a unei ambiante de destindere, de buna dispozitie.

           Ca si alte tipuri de servicii, si cel de alimentatie publica are doua componente de baza:

-    Primirea care cuprinde comportamente si tehnici prin care se urmareste stabilirea unei relatii armonioase, de lunga durata cu clientii

-        Vanzarea care se refera la diferitele tehnici de vanzare a preparatelor culinare si a bauturilor.

Elementul principal este satisfacerea nevoilor clientilor pentru ca un client multumit inseamna de obicei inca alti cativa clienti care vor veni in urma recomandarilor, in timp ce un client nemultumit poate indeparta atat clientii actuali, cat si pe cei potentiali, cunoscut fiind efectul dezastruosal unei reclame negative.

Dintre particularitatile activitatii de alimentatie publica mentionam:

a)   Activitatea de alimentatie publica este influentata in principal de fenomenul turistic, ceea ce contribuie la cresterea caracterului sezonier al acestei activitati.

b)   La baza  politicii de preturi sta atat complexitatea activitatii de alimentatie (care include procese de productie, de comercializare si prestareaunor servicii), cat si necesitatea diferentierii preturilor de la o unitate la alta, in functie de specificul lor, de gradul de incadrare si calitatea serviciilor prestate.

c)   Mai mult decat in alte sectoare comerciale, se asigura un camp mai larg de promovare si introducere a progresului tehnic, atat in domeniul productiei preparatelor culinare cat si al comercializarii si prestarii de servicii.

d)   Un grad ridicat de dotare cu capital fix care impune cheltuieli mult mai ridicate cu intretinerea si repararea lor, precum si incadrarea cu personal de inalta calificare.

e)   Stabilirea formatiilor de lucru si a orarelor si programelor de desfasurare a activitatii se caracterizeaza printr-o flexibilitate ridicata.

            Restaurantul este locul unde fiecare client isi doreste sa gaseasca o servire de 4 stele, o atmosfera de 4 stele si desigur, o masa de 4 stele, fie ca e mic dejun, cina sau un simplu pranz cu colegii de serviciu. Restaurantul a devenit un loc al bunei dispozitii, un centru de recreere, de destindere unde principala regula este informalitatea. Servirea consumatorilor cu preparate culinare şi băuturi constituie până la urmă un element de evaluare a gradului de civilizaţie a unei societăţi. Diversitatea unităţilor de alimentaţie publică asigură satisfacerea celor mai exigente preferinţe culinare, în condiţiile aplicării principiilor alimentaţiei raţionale, ştiinţific determinate"

Descarca referat
 • Specificatii Referat Organizarea Serviciilor Unui Mic Dejun De Tip Bufet Suedez Pentru 80 De Participanti Intr Un Restaurant De 4 Stele Din Bucuresti :

  • Tema: Organizarea Serviciilor Unui Mic Dejun De Tip Bufet Suedez Pentru 80 De Participanti Intr Un Restaurant De 4 Stele Din Bucuresti
  • Tip de fisier: docx
  • Numar de pagini: 22 pagini
  • Nivel: Liceu
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 994 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 14 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 56 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: alimentatie publica, mic dejun, servire, patru stele, regim hotelier, bufet suedez, servire, reguli de igiena, aperitive, minuturi,