Referat Impactul Calitatii Produselor Asupra Cunsumatorului

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 23 Aprilie 2016

Descriere Referat

Referatul de fata analizeaza impactul pe care calitatea produselor si serviciilor o are asupra consumatorului. Proiectul detaliaza in final si un studiu de caz pentru a arata cat de mult conteaza mentinerea unui standard foarte ridicat al calitatii, al rigorii respectarii tuturor normelor: calitatea unui tip de ciocolata, Kinder.
Indiferent de domeniul in care activam, exista o acceptiune a ceea ce inseamna calitate. In general calitatea se traduce prin o suma de insusiri, de proprietati indeplinite.
Referatul este structurat in patru capitole, fiecare prezentand in detaliu diferite aspect ale temei alese. Astfel, primul capitol prezinta unele concepte teoretice privitoare la calitatea produselor si serviciilor: ce inseamna calitatea, cum analizam calitatea produselor, ce inseamna calitate totala si cand/daca ea exista, care sunt particularitatile produselor si ale serviciilor, etc. Al doilea capitol are in vedere protectia consumatorului din perspectiva nationala si europeana, in timp ce al treilea capitol arata modul in care protectia consumatorului influenteaza calitatea produselor si servicilor. Finalul referatului prezinta o paralela intre calitate si consumator.

Extras din referat:

    “Consumatorul este persoana care apelează la bunurile şi serviciile existente pe piaţă în scopul satisfacerii nevoilor. Conceptul de consumator sau de utilizator final reprezinta publicul cel mai important din cadrul pietei.Acestia pot fi actuali, efectivi sau potentiali, in mod obisnuit, consumatorul final reunind diferitele categorii de populatie care, pentru satisfacerea anumitor nevoi sau trebuinte apeleaza la cumaprarea de bunuri de consum si servicii.
    Piata consumatorilor finali este foarte mare, in ea incluzandu-se alaturi de milioane de persoane si familile acestora, cu nevoile, dorntele si preferintele lor si mai ales cu puterea lor de cumparare.
Luând în considerare interesele şi nevoile consumatorilor, ei confruntându-se cu o serie mare de dezechilibre în raporturile de piaţă, afectându-le viaţa sub o multitudine de aspecte referitoare la economie, educaţional, siguranţa sănătăţii etc. Protecţia consumatorului face parte din sfera largă a conceptului de protecţie socială pe care organizmele naţionale si internaţionale il promovează in cadrul politicilor economice şi sociale în diferite stadii de dezvoltare a societăţii. În cadrul economiei de piaţă, condiţiile protecţiei consumatorului cunoaşte diferite modalităţi de realizare.”

Descarca referat