Referat Determinarea Proprietatilor Fizico Chimice Ale Produselor Zaharoase: Halva De Floarea Soarelui

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 22 Aprilie 2016

Descriere Referat

Cand vorbim despre un producerea unui aliment, in special in vederea comercializarii, in cazul nostru halvaua din floarea soarelui, primul gand este siguranta consumatorilor. In industria alimentara este esentiala respectarea cu maxima strictete a regulilor, a reglementarilor impuse atat la nivel national cat si international. Ne gandim apoi la proprietati nutritive si la beneficiile consumului produsului, lucruri despre care il vom informa pe cumparator prin diferite strategii de marketing care nu fac insa obiectul referatului nostru.
In acest proiect analizam, din categoria produselor zaharoase, halvaua. Cu o valoare energetica considerabila, cu un gust aparte, halvaua cunoaste acum o sumedenie de sortimente. Pe podiumul dulciurilor, alaturi de ciocolata, de exemplu, halvaua este un produs cu un continut mare de grasime in raport cu alte dulciuri, dar si cu o putere calorica ridicata. Acest produs vegetal este consumat mai ales de persoanele care tin timpul postul, dar si de persoanele care depun un efort zilnic ridicat. Trebuie insa pastrata o moderatie in folosirea alimentului, un echilibru, asa cum este de altfel indicat in privinta intregii alimentatii.
Referatul este structurat in patru capitole:
- Capitolul I analizeaza caracteristicile materiei prime din perspectiva senzoriala si fizico-chimica
- Capitolul al doilea face referire la grupa de produse din care face parte halvaua
- Penultimul capitol descrie procesul tehnologic prin care se obtine halvaua
- Ultimul capitol prezinta modul in care se determina proprietatile fizico-chimice

Extras din referat:

Valoarea energetică şi nutritivă a halvalei
Produsul conţine o proteină vegetală din miez de seminţe de floarea-soarelui, cu valoarea biologic bună. Lipidele sunt reprezentate de uleiurile de floarea-soarelui conţinute in sămanţa supusă procesării, lipsite de colesterol ca şi celelalte grăsimi vegetale naturale. Glucidele sunt reprezentate de zahăr şi de glucoză cu absorbţie rapidă şi indice glicemic ridicat. in ansamblu, produsul este echilibrat nutriţional, avad totuşi un exces caloric.
    Halvaua din miez de floarea-soarelui este un aliment recomandat persoanelor care fac efort fizic susţinut. in cantităţi moderate, halvaua este indicată celorlalte categorii de consumatori, numai in cadrul unei diete echilibrate. O menţiune specială se face la adresa persoanelor suferinde de diabet. Acestea vor consuma halvaua doar conform sfaturilor medicului.”

Descarca referat