Referat Controlul Calitatii Produselor Alimentare

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Ciclul prin care alimentele sunt prelucrate devenind produse alimentare, ajungand ulterior la noi, consumatorii, prin intermediul pietei este unul cu foarte delicat, cu foarte multe reguli care trebuie respectate cu strictete. Cea mai importanta cerinta care trebuie respectata de produsele finite este asigurarea calitatii nutritionale (componentele alimentului sa satisfaca cerinele de nutritie ale organismului uman) si de intrebuintare (alimentul sa fie pe masura asteptarilor si nevoilor consumatorului pentru a-l folosi in alimentatie).

    Starea de conformitate a unui aliment (exista norme standard si coduri directive care reglementeaza strict ce exigente trebuie sa respecte alimentele) trebuie urmarita indeaproape si analizata periodic intrucat caracteristicile sale pot suferi modificari aduse de diversi factori: oscilatii de temperatura, schimbari ale umiditatii, etc.

    Referatul este impartit in trei capitole, fiecare dintre ele cu mai multe subcapitole, la sfarsitul carora fiind prezentate cele mai importante norme de igiena si de protectie a muncii.

    Primul capitol ne introduce in lumea produselor alimentare, stabilind ce intelegem prin calitate a produselor alimentare, urmand ca in al doile capitol sa aflam care este tehnologia prin care se fabrica produsul (schema tehnologica si procesul tehnologic). Ultimul capitol detaliaza conceptul de control al calitatii. Ne referim astfel la controlul calitatii: in primul rand a materiilor prime, a procesului tehnologic, dar si a produsului finit.

    Este imperios necesara asigurarea tuturor conditiilor pentru ca alimentele sa nu fie degradate fizic, fizico-chimic, biochimic sau sa contina microorganisme sau aditivi contaminati mai mult decat permite legislatia in domeniu. De asemenea, alimentele trebuie sa aiba o calitate nutritionala ridicata si sa respecte normele impuse in privinta realizarii, comercializarii si utilizarii lor.
Descarca referat