Referat Berea Blonda

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Referatul prezinta in prima sa parte detalii legate de limpezirea si stabilitatea berii si ne referim la limpezirea chimica si la cea enzimatica. Cum ajunge berea ca produs finit sa fie comercializata, care este compozitia ei, dar si specificitatea gustului si aromei sale ocupa a doua parte a proiectului de fata, urmand ca in ultima parte sa vorbim despre invechirea si alterarea berii, stabilizarea sa artificiala si valoarea sa nutritiva.

    Aceasta bautura naturala este creata dintr-un amestec de orzoaica, hamei, apa si drojdie. Orzul este cel care da nastere maltului, acesta din urma putand fi blond, brun sau negru, aceeasi culoare conferindu-i-o desigur si berii. In locul orzului pot fi folosite cereale nemaltificate precum graul, orezul sau porumbul.

    Hameiul este esential in componenta berii, el fiind responsabil pentru aroma, pentru spuma, dar si pentru gradul sau de conservare.

    In ceea ce priveste apa, ca parte componenta a berii, este prima raspunzatoare de calitatea berii. Fabricile de bere de prestigiu au locatia in zone cu apa nepoluata, cu duritate redusa si bogate in substante minerale.

    In functie de concentratia de alcool, putem intalni bere fara alcool, slab alcoolica (0,5-1,5% alcool vol.), bere normala, obisnuita (intre 3-4,5% alcool vol.) si bere cu peste 4.5% alcool vol. De asemenea, putem intalni mai multe tipuri de bere, de fermentatie inferioara: tip Pilsen, bere bruna tip Munchen sau de tip Dortmund. Industria berii a progresat foarte mult in ultimii ani, in momentul de fata in Romania putand intalni bere premium, bere de consum, bere de calitate superioara, bere de lux, dar si superpremium. Procesul de fabricare este oarecum acelasi, fiind diferite tipurile de utilaje, tipurile de instalatii folosite, dar si mici diferente legate de operatiile tehnologice.

Descarca referat