Referat Relatii Publice Specifice In Administratia Publica

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 12 Iulie 2015

Descriere Referat

Nu cred ca exageram atunci cand spunem ca toate fiintele vii comunica (in ciuda putinelor dovezi stiintifice). In ceea ce ne priveste pe noi, oamenii, ar putea parea usor sa comunicam daca luam in considerare numeroasele forme de comunicare de care dispunem. Cu totii interactionam, cu sau fara voia noastra, pentru ca traim cu totii la un loc, in aceeasi societate, in acelasi univers. Nimic nu este separat, independent ci totul este intr-o relatie, intr-o ingrangatura infinita. Fie ca este scrisa, orala, verbala, non-verbala, ideea de baza este schimbul de informatii, transmiterea de mesaje clare care sa poata fi corect receptionate pentru a fi mereu armonizate in ceea ce priveste scopurile si obiectivele propuse.
Beneficiile exprimarii orale sunt bine cunoscute in special de liderii politici, cei care de exemplu in campaniile electorale se inarmeaza cu toate subterfugiile comunicarii pentru a convinge electoratul ca, in mod constient sau nu, sa-i voteze, increzandu-se in mesajele lor subtil transmise.
Imaginile sunt o alta cale extrem de eficienta de comunicare, de transmitere de informatii, fiind dovedit faptul ca o imagine are un impact mult mai mare asupra publicului larg, mai ales in fata celui mai putin avizat, decat cuvintele. Am putea explica astfel de ce ne impresioneaza mai mult stirile de la televizor decat cele dintr-un ziar.
Aceste relatii publice, analizate in acest referat din perspectiva importantei lor in administratia publica, au devenit atat de importante incat s-au creat cursuri, deja de ani buni, si se studiaza la universitate.
Extras din referat:
“În continuare vom prezenta câteva modele de cultură organizaţională (după Charles Handy – 1985).
Cultura de tip putere – specifică organizţiilor mici, sindicatelor, organizaţiilor politice, grupurilor de presiune. Sistemul decizional are la bază influenţele şi nu procedurile lor. Sistemul normativ este restrâns, iar controlul aparţine unor persoane cheie. Reprezentare sub forma pânzei de păianjen.
Cultura de tip rol – tipică organizaţiilor formale, clasice, care îşi desfăşoară activitatea într-un mediu stabil. Entităţile funcţionale ale acstor organizaţii sunt puternice şi specializate. Normare este puternică. Autoritatea este clar definită. Aprecierea personalului se face după modul de îndeplinire al rololului. Reprezentare sub formă de templu.
Cultura de tip sarcină – este orientată spre proiect – sarcină, într-o structură de tip reţea. Acest model cultural are la bază puterea profesională şi mai puţin cea personală. Elementele de bază sunt execuţia sarcinii şi asigurarea resurselor. Reprezentare sub formă de reţea rectangulară.
Cultura de tip persoană – are în centrul său individul şi acţionează în scopul sprijinirii intereselor indivizilor, fără un obiectiv comun, ca de exemplu asociaţiile arhitecţilor, firmele de consultanţă, birourile de avocţi. Reprezentare sub formă de roi sau galaxie de stele.
Culturile organizaţionale dominante într-o organizaţie influenţează întreaga activitate a acestora. În administraţia publică, cultura organizaţională are trei componente:
•Cultura socială în care poate acţiona modelul anteprenorial – cultura de tip putere – precum şi cel birocratic – cultura de tip rol.
•Cultura politică care se referă la ierarhie/egalitate, libertate/constrângere, loialitate/angajare, încredere/neîncredere.
•Cultura administrativă cu efecte în totalitatea ieşirilor din actul administrativ, precum şi în calitatea managementului activităţilor specifice.”

Descarca referat